Can Atalay, Meclis'e seslendi: Bütçede konuşulması gerekenlerin hiçbiri yok

Gezi Davası'ndan tutuklu bulunan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın ailesiyle yaptığı telefon görüşmesi partisinin sosyal medya hesabından paylaşıldı. Kayda alınıp yayınlanan görüşmede Atalay, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Saadet Partili Hasan Bitmez'i anarak, bütçe görüşmelerine değindi. Atalay, "O genel bütçede deprem bölgesi yok. Esas olması gereken şey yok bu genel bütçede. Bu genel bütçeyle çözülmesi gereken, konuşulması gereken şeylerin hiçbirisi yok" dedi.

Gezi Davası'nda 18 yıl hapse mahkum edilen Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) iki kez hak ihlali kararı vermesine rağmen tahliye edilmedi. Ailesiyle telefonda görüşen Atalay'ın videosu TİP'in sosyal medya hesabından yayınlandı. Videoda Atalay, Meclis'te yaptığı konuşmanın ardından kalp krizi geçirerek kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Saadet Partili Hasan Bitmez'i anarak, Hatay halkına seslendi.

HASAN BİTMEZ’İ ANDI

Annesi Şükran Atalay'ın "Meclis'te olabilseydin, Türkiye halklarına ve Hatay halkına ne söylemek isterdin?" sorusunu cevaplayan Atalay, ilk olarak "Son nefesine kadar Filistin halkının derdini dillendirme iradesini gösteren Hasan Bitmez'in hatırası önünde saygıyla eğiliyorum" diyerek TBMM Genel Kurul'unda kürsüde konuştuğu sırada kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez'i andı.

Meclis'teki bütçe görüşmelerine değinen Atalay, depremin üzerinden 10 ay geçmesine rağmen Hatay halkının sorunlarının çözülmediğini söyledi.

'TÜRKİYE'NİN TEK GÜNDEMİ YATAĞA AÇ GİREN ÇOCUKLARDIR'

Atalay, şöyle konuştu:

"Şimdi bu, 6 Şubat’tan sonra, yani o büyük depremden sonraki ilk merkezi bütçe, genel bütçe görüşmesi. Biraz önce buraya gelmeden Türk-İş logosu önünde bir işçinin, Türk-İş’in Asgari Ücret Tespit Komisyonu’na temsilci olarak gönderdiği bir işçinin konuşmasını dinledim. Sadece benim değil, dinleyen herkesin ciğeri dağlanmıştır. Diyor ki o işçi kardeş, ’Çocuğum benden öğretmenler günü için yapılacak faaliyete katkı payı olmak üzere 10 lira istedi veremedim, 10 lirayı borç almaya gittim. Türkiye’nin başka gündemi yoktur, Türkiye’nin tek gündemi budur. Türkiye’nin tek gündemi, yoksulluğun istismarıdır. Türkiye’nin tek gündemi gelirde adaletsizliktir, gelirde eşitsizliktir, vergide adaletsizliktir, vergide eşitsizliktir. Türkiye’nin tek gündemi, öğün atlamak zorunda kalan çocuklardır, yatağa aç giren çocuklardır.

'GENEL BÜTÇEDE HATAY YOK'

Türkiye’nin tek gündemi kamu hizmeti kötü ifa ediliyor diye ya da piyasa koşullarına teslim ediliyor, falanca tarikata teslim ediliyor diye göz göre göre ölüme gönderilen insanlardır. Türkiye’nin gündemi budur. Şimdi derdimiz büyük ama madem Hataylılara bir şey söylemek gerekir, şunu söylemek isterim: O genel bütçede deprem bölgesi yok, genel bütçede Hatay yok. Esas olması gereken şey yok bu genel bütçede. Bu genel bütçeyle çözülmesi gereken, konuşulması gereken şeylerin hiçbirisi yok. Hatay’ı gün gün takip etmeye çalışıyorum. Hatay’da çözülmesi gereken sorunlar çözülmedi. Altyapı çöktü, buna ilişkin alınması gereken tedbirler neredeyse 11 ay olacak alınmadı hala. Hatay’da enkaz kaldırmaya ilişkin, atık yönetmeliğine ilişkin sorunlar çözülmedi, giderek derinleşiyor. Üstelik Hatay’da öyle bir altyapı sorunu, öyle bir sıkıntı yaşanıyor ki; havalar soğudu, sürekli elektirler kesiliyor. Elektriği kesilen yurttaşlar ısınamıyorlar, herhangi bir faaliyet sürdüremiyorlar.

'BUNCA ZAMANDIR ALINMAYAN TEDBİRLERİ KONUŞMAK ZORUNDAYIZ'

Şunu konuşmak durumundayız, depremden bu yana son 10 aydır 4 kere İskenderun çok ciddi taşkın ve sel yaşadı. Geçtiğimiz 10 ay içerisinde buna ilişkin ne tedbir alındı bunu konuşmak zorundayız. Enkaz kaldırmasına, atık yönetmeliğine ilişkin bunca zamandır alınamayan tedbirleri konuşmak zorundayız."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN