Çanakkale'deki yangında acı bilanço: Sadece ilk 9 saatte...

Çanakkale'deki yangında acı bilanço: Sadece ilk 9 saatte...

Çanakkale'de merkeze bağlı Kayadere köyü yakınındaki ormanlık alanda çıkan yangın, 24 saattir devam ediyor. Dumandan etkilenen 83 kişi tedavi altına alınırken, çok sayıda hayvan öldü. Yedi uçak ve 22 helikopterle müdahalenin sürdüğü yangın nedeniyle dokuz köy boşaltıldı. Yangınının ilk dokuz saatinde 5 bin hektar yandı. İstanbul Üniversitesi- Cerrahpaşa Orman Mühendisliği bölümünden Prof. Dr. Doğanay Tolunay, alevlerin 10 saatte 15 kilometre mesafe kat ettiğini söyledi.

Çanakkale'de merkeze bağlı Kayadere köyü yakınındaki ormanlık alanda çıkan yangın, 22 saati aşkın süredir devam ediyor. Dumandan etkilenen 83 kişi tedavi altına alınırken, çok sayıda hayvan öldü. Yedi uçak ve 22 helikopterle müdahalenin sürdüğü yangın nedeniyle dokuz köy boşaltıldı.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Orman Mühendisliği bölümünden Prof. Dr. Doğanay Tolunay, Çanakkale yangını hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Bölgedeki ormanlık alanlarda kızılçam ağaçlarının bulunduğunu ve bu türün kolay yandığını söyleyen Tolunay "Bölgenin dezavantajlarından biri de boğazın olması. Rüzgar saatte 30 kilometrenin üzerinde esiyor ve yangın tehlikesi artıyor. Nem ve rüzgar da yangın tehlikesini artırıyor.

tol.jpgProf. Dr. Doğanay Tolunay

Alevlerin 9-10 saatte 15 kilometre mesafe kat etmesi büyük bir olay. Yangın bölgesinde anız ve tarım arazileri var. 9 saatte yanan toplam yanan alan 5 bin hektar. Bu alanın yarısı tarım arazisi yarısı ise anız. Ne yazık ki bu büyük bir yangın, kısa sürede geniş alana yayıldı. Yanan alan 6 bin hektarı bulabilir" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN