Canan Karatay sahurda yenilecek en güzel besini açıkladı! Bunu yiyen iftar nasıl geldi anlamayacak

Canan Karatay sahurda yenilecek en güzel besini açıkladı! Bunu yiyen iftar nasıl geldi anlamayacak

Ramazan ayı ile birlikte beslenme düzenindeki değişiklik uzman isimlerin dikkatinde de yer alıyor. Prof. Dr. Canan Karatay, sahurda mutlaka tüketilmesi gereken mucizevi besinleri tek tek açıkladı. Bunu tüketen açlık nedir bilmiyor. Sahurda yiyen değil iftara sahura kadar bile tok kalıyor.

Ramazan ayı içerisinde yiyecek çeşitlerinde daha sağlıklı alternatifler tüketmeyi tercih edenlere açıklama Prof. Dr. Canan Karatay’dan geldi. Gün boyu zinde kalarak iftara kadar rahat bir süreç geçirmek isteyenlerin mutlaka tüketmesi gereken besinler belli oldu. Çarpıcı açıklamaları ile tüm dikkatleri üzerinde toplayan Canan Karatay, Ramazan ayında ilaç gibi gelecek besin önerilerinde bulundu.

SAHURDA TÜKETİLMESİ GEREKEN BESİNLER

Daha güçlü bir vücut ve dinde bir gün geçirmek için Canan Karatay sahurda tüketilmesi gereken besinleri açıkladı. Andız pekmezinin özellikle sahurda tüketilmesi gerektiğini tavsiye eden Karatay, oruç sürecinde vücudun dirençli olması için Ramazan ayında andız pekmezinin kan takviyesi niyetine tüketilebileceğini aktardı. Andız pekmezinin eski bir ilaç olduğunu hatırlatan Karatay, vücut yapısını güçlendiren bir etkiye sahip olduğunu da söyledi.

andiz.jpg

ANDIZ PEKMEZİ FAYDALARI NELERDİR?

Kan içerisinde bulunan demir sayısını arttıran andız pekmezi, kan yapıcı hücreleri arttırarak demir eksikliğini ortadan kaldırıyor. Karaciğerdeki toksitlenmeyi azaltma ve hücre yapısını koruyarak vücuttaki ödem oluşumunu engelleyen andız pekmezi karaciğerin fonksiyonel değerlerini arttırmaktadır.

pekmez-andiz.jpg

Sahurda tüketilen andız pekmezi oruç tutarken kan değerlerinin düşmesini engelleyerek damarlardaki kan yapıcı akışın normalleştiriyor. Uzun süreli tokluk hissi sağlayan andız pekmezi bronşit ve soğuk algınlığı gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı da koruyucudur.

Kuru öksürüğü bulunan kişiler andız pekmezi tüketerek öksürük problemine ortadan kaldırabileceğiniz gibi balgam sorunu yaşayanlarda tüketebilmektedir. Sıcak suyun içerisine bir şeker kaşığı kadar eklediğiniz andız pekmezi boğazda oluşan ağrıları geçiriyor. Aynı zamanda nefes darlığı yaşayanlarında tüketebileceği bir besin kaynağıdır.

andiz-pekmez.jpg

CİLT PROBLEMLERİNİN İLACI

Cilt problemleri yaşayan kişilerin tüketebileceği andız pekmezi sedef ve egzama gibi hastalık tedavisinde de kullanılıyor. Yaraların iyileşme sürecini hızlandırırken aynı zamanda böbrek taşı tedavisinde de kullanılıyor.

Kronik olarak bacak ağrısı ve romatizma ağrılarından muzdarip olanlar da andız pekmezinden yararlanabilmektedir. Kan yapıcı özelliği ile birlikte yeni kan hücrelerini oluşturarak vücudun yenilenmesini sağlayan andız pekmezi bağırsak parazitlerini azaltarak sindirim sistemini de destekliyor.

andiz-pekmezi.jpg​​​​​​​

MİDE AĞRISINA ÇÖZÜM

Hem bağışıklık sistemini hem de metabolizmayı destekleyen anda pekmezi alerji sorununa karşı da bir çözüm kaynağıdır. Ağızda oluşan yaraları iyileştirirken aynı zamanda mide ağrısını azaltan andız pekmezi içerisinde bulunan antioksidan özelliği ile birlikte ödem ve şişkinlik sorununa da iyi geliyor.

Saç dökülmesi sorunu yaşayan kişiler de yeni saç çıkartmak için andız pekmezinin faydalarından yararlanabilmektedir. Bilinen herhangi bir yan etkisi ve zararı bulunmamakla birlikte tüketmeden önce mutlaka uzman bir isimden de yararlanmanız gerekiyor. Özellikle Kronik hastalığı bulunan kişilerin uzman bir görüş almadan tüketmemesi gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN