Canan Karatay’dan ezber bozan açıklama! “En sağlıklı et hangisidir?” sorusunun yanıtı geldi

Canan Karatay’dan ezber bozan açıklama! “En sağlıklı et hangisidir?” sorusunun yanıtı geldi

Asgari ücrete yapılan zamların ardında peş peşe gelen zamlarda vatandaşın cebini yakıyor. Tüm ezberleri bozan açıklamalar Canan Karatay'dan geldi. Karatay en sağlıklı et diyerek onu işaret etti. Bakın en sağlıklı et ne çıktı?

Toplumda büyük bir çoğunun asgari ücretle geçinmek zorunda kaldığı göz önüne alındığında neredeyse et yemesi de imkansız gibi görünüyor. En çok zamlanan ürünler arasında yer alan kırmızı et fiyatları cep yakarken tüm ezberleri buzdan açıklama Canan Karatay'dan geldi. Ekmek yerine ceviz tüketin diyen Karatay, bu kez de en sağlıklı et diyerek onu işaret etti. Canan Karatay'a göre bakın en sağlıklı et neymiş?

EN SAĞLIKLI ET HANGİSİDİR?

Yaptığı açıklamalarla tüm dikkatleri üzerinde toplayan Canan Karatay sosyal medyanın gündemine bomba gibi düştü. Yaptığı bir açıklamayla adından söz ettiren Karatay, pastırmanın pişmemiş et olması nedeniyle en sağlıklı et olduğunu açıkladı.

pastirma.jpg

Cumhuriyet.com.tr'de yer alan açıklamalar doğrultusunda Prof. Dr. Canan Karatay, en sağlıklı kırmızı etin kuzu, keçi ve av hayvanlarında bulunduğunu söyledi. Bunun yanı sıra ızgarada sade olarak pişirilen veya yemeklerde kullanılan kuzu etinin evde yapılan kıymalı köftenin sağlıklı pişirilmesi durumunda kanserojen olmadığını aktardı.

PASTIRMA FİYATLARI NE KADAR?

En pahalı et türü arasında yer alan pastırmanın fiyatı da merak konusu oldu. Canan Karatay'ın açıklamalarının ardından pastırma fiyatını araştıran milyonlarca vatandaş gördükleri rakamlarla şaşkına döndü. Canan Karatay, pastırma tüketmenin önemine değinmiş olsa dahi bir zincir marketin internet sitesi üzerinden pastırmanın kilogram fiyatının 1000 TL'ye kadar dayandığı görülmektedir.

pastirmaa.jpg

PASTIRMANIN FAYDALARI NELERDİR?

İçerisindeki yüksek protein ile birlikte kas gelişimini destekleyen pastırma aynı zamanda demir ve çinko açısından da oldukça zengindir. Kış aylarında vücut direncini arttıran pastırma antioksidan özelliği ile birlikte bağışıklık sistemini güçlendirirken hastalıklara karşı koruma kalkanı görevi görülmektedir. Bunun yanı sıra pastırma B vitamini açısından da zengin bir besin kaynağı olarak görülmektedir. Bu özelliği ile enerji seviyesini yükselten pastırma dengeli bir beslenme programında yer alması durumunda vücut için oldukça yararlı bir besin kaynağıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN