Çarşı Davası'na yine erteleme

Çarşı Davası'na yine erteleme

Gezi Parkı eylemlerine katıldığı sebebiyle Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı üyesi olan 35 kişinin yargılandığı dava, Adli Tıp Kurumu raporunun gelmemesi nedeniyle ertelendi.

Gezi Parkı Davası'ndan 21 Şubat 2022 tarihinde ayrılan ve Gezi Parkı eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı'nın bilinen kişilerinden Cem Yakışkan ve Numan Bülent Ergenç'in de aralarında olduğu 35 kişinin ‘darbeye teşebbüs' suçlamasıyla yargılandığı ve yeniden görülen davaya devam edildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, dört tutuksuz sanık ile sanık avukatları katıldı.

RAPOR GELMEDİ

Sözcü'den Sevgim Begüm Yavuz'un haberine göre; duruşmada, mahkeme başkanı tarafından kamera ve görüntülere ilişkin Adli Tıp Kurumu raporunun düzenlenmediği tutanağa geçirildi.

Söz alan sanık avukatı Ömer Kavili, “Çarşı grubunu lekeleyen alçakça bir iftira var. Sanıkların bir tanesinin bile Türk bayrağını yaktığına dair bir fotoğraf varsa, onların kanıtlanmasını istiyorum. Adli Tıp Kurumu rapor versin. Öyle bir şey yok. Bu sadece bir leke Çarşı grubuna” dedi.

Söz alan sanık avukatları da rapor dönüşünün beklenilmesini ve eksik hususların giderilmesini talep etti.

Raporun 3 aydır gelmediğini belirterek tepki gösteren sanık Volkan Erol, “Sizin keyfiniz yerinde olabilir ama benim değil. İşe giremiyoruz. Güvenlik soruşturmalarından dolayı. Hayatımızı etkiliyor. Son noktadayız artık” dedi.

Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN