Çatıda kuş besliyor diye sürekli ev değiştiriyordu! Emekli adam onlarca madalya kazandı, şimdi hedefi dünya yarışmaları...

Çatıda kuş besliyor diye sürekli ev değiştiriyordu! Emekli adam onlarca madalya kazandı, şimdi hedefi dünya yarışmaları...

Çatıda kuş beslediği için sürekli ev değiştirmek zorunda kalıyordu! Emekli adam onlarca madalyayı o kuşlar sayesinde kazandı! Şimdi ise hedefi dünya yarışmaları...

53 yaşındaki Uğur Uzun, emekli beden eğitimi öğretmeni olarak geçirdiği aktif çalışma hayatını geride bıraktıktan sonra, çocukluk yıllarından gelen derin bir tutkuya odaklandı: kuşlar. Küçük yaşlardan itibaren kuş beslemeye başlayan Uzun, zamanla bu hobisini bir yaşam tarzına dönüştürdü. Şimdi, 600'den fazla kuşuyla birlikte yaşadığı geniş evinde, kuşlarını daha iyi şartlarda beslemek için her türlü özeni gösteriyor.

EVİNİN TERASI ADETA KUŞ CENNETİ

kus-1.jpg

Uzun'un evi, 7 yıl önce satın aldığı geniş bir konutunun terasında, tam 65 metrekarelik bir alana kuşlarını tahsis ettiği bir cennet gibi. Gökkuşağı ispinozları, papağan ispinozları, minyatür kumrular ve sevda papağanları gibi farklı türlerden oluşan renkli sakinlerini burada keyifle ağırlıyor. Kendi deyimiyle, kuş sevdasına olan tutkusu, sadece 5 yaşında bir güvercinle başlamadı, aynı zamanda onun için bir yaşam tarzına dönüştü.

KUŞLARI TAM BİR ÖDÜL AVCISI

kus-2.jpg

Uzun'un tutkusu sadece kuşları beslemekle sınırlı kalmıyor, aynı zamanda onlarla birlikte yarışmalara da katılıyor. Yurt içi ve yurt dışında birçok kuş güzellik yarışmasına katılan Uzun, "İstanbul'da dünya yarışması olmuştu. Burada dünya şampiyonluğum var. 2022'de İtalya Napoli'de 21 bin 700 kuş yarıştı. Oraya 6 kuş göndermiştim. Bir kuş birinci, başka bir kuş da ikinci oldu. İki defa da Türkiye'de kafes kuşlarında birinci oldum. 2023 yılında 4 ilde yapılan yarışmada 1400 kişi arasında Türkiye şampiyonu oldum. Kendi açımdan önemli olduğunu düşünüyorum. Bu beni çok mutlu ediyor. Kuşlara daha çok bağlanıyorum. Kendimi daha çok kuşlara adıyorum. Daha yeni emekli oldum sayılırım, şimdi tamamıyla kendimi kuşlara verdim." dedi.

kus-3.jpg

Uzun'un hedefi sadece kendi yetiştirdiği kuşlarıyla sınırlı değil, aynı zamanda Avrupa ülkelerindeki kuş yetiştiricileriyle de rekabet etmek. İspanya, İtalya ve Portekiz gibi ülkelerde yetiştirilen kuşların güzelliklerinden esinlenerek, kendi kuşlarını daha da geliştirmeyi amaçlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN