Çavuşoğlu'ndan Nekbe paylaşımı

Çavuşoğlu'ndan Nekbe paylaşımı

Nekbe'nin 73. yılına ilişkin paylaşım yapan Çavuşoğlu "Filistin halkı halen etnik, dini ve kültürel temizliğe maruz bırakılıyor" açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Nekbe'nin (Büyük Felaket) 73. yılına ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Çavuşoğlu paylaşımında "Filistin halkı halen etnik, dini ve kültürel temizliğe maruz bırakılıyor" dedi ve Filistinlilere destek mesajı verdi.

Çavuşoğlu'nun paylaşımı şu şekilde:

"Filistin halkı halen etnik, dini ve kültürel temizliğe maruz bırakılıyor. Özgürlük ve haysiyet mücadelelerinde sonuna kadar Filistinli kardeşlerimizin yanındayız." 

 


FİLİSTİNLİLER İÇİN NEKBE

Filistinliler, İsrail'in 14 Mayıs 1948'de işgal ettiği Filistin topraklarında bağımsızlığını ilan etmesi ve Filistinlileri zorunlu göçe tabi tutması nedeniyle 15 Mayıs'ı "Nekbe" (Büyük Felaket) olarak anıyor.

İsrail'in 15 Mayıs 1948'de tarihi Filistin topraklarında bağımsızlığını ilan etmesi, Filistinliler için onlarca yıldır devam eden felaketler silsilesinin başlangıcı oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN