Cemil Tugay'dan Tunç Soyer'e tepki: Başka şehirde, başkaları için çalışıyor

Cemil Tugay'dan Tunç Soyer'e tepki: Başka şehirde, başkaları için çalışıyor

Türkiye, 31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlere odaklandı. İzmir'de CHP, Tunç Soyer'i yeniden başkan adayı göstermeyerek Cemil Tugay'ı açıklaması tartışmalara neden olmuştu. Tugay, Soyer'in İstanbul'da İBB Başkanı İmamoğlu ile ziyaretlere katılmasına işaret ederek "Ama burada bir dakika yanımda durmayan bir belediye başkanımız, başka şehirde başkaları için çalışıyor" dedi.

31 Mart yerel seçimlerine 22 gün kaldı. Siyasi parti ve belediye başkan adayları çalışmalarını yoğunlaştırdı. Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) mevcut Belediye Başkanı Tunç Soyer'i yeniden aday göstermemesinin yankıları sürüyor.

İZMİR'DE ADAY TARTIŞMALARININ YANKILARI SÜRÜYOR

CHP, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ı gösterdi. Adaylığının duyurulmasıyla hem seçmenden hem de parti içinden tepkiler geldi. Tunç Soyer de tepki gösterenler arasında yer aldı.

Karşıyaka-Çiğli Tunceliler Kültür Dayanışma Doğa Derneği üyeleri ile bir araya gelen Tugay, açıklamada bulundu.

'BAŞKA ŞEHİRDE BAŞKALARI İÇİN ÇALIŞIYOR'

Tugay, konuşmasında Tunç Soyer'in İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile İstanbul Gaziosmanpaşa'da mitinge katılmasına tepki gösterdi.

Açıklamasında Tugay, "Bizim burada dost dediğimiz bazıları inanılmaz haksız cümleler kuruyor. Pir Sultan Abdal'ın hikayesinde 'Dostun attığı gül yaralıyor bizi' diyor. Benim de itirazım var. AKP'ye kazandırmak için çalışan herkese itirazım var.

İnsanlar bu haldeyken, ülke bu haldeyken, her şeyin sebebi bunlarken, onlara prim veren herkese itirazım var. Bunu yapmayın. Dünden beri içim acıyor.

Ben burada belediye başkan adayıyım. Kendi adıma değil Cumhuriyet Halk Partisi adına. Benim gibi düşünen siyasetçiler ve CHP adına bunu yapmayın. Ama burada bir dakika yanımda durmayan bir belediye başkanımız başka şehirde başkaları için çalışıyor" ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN