Cep telefonuna sızıp dolandırdılar, Kızılay için de bağış yaptılar

Cep telefonuna sızıp dolandırdılar, Kızılay için de bağış yaptılar

Bir vatandaşın satın aldığı yeni cep telefonuna sızan dolandırıcılar, yarım saat içerisinde 509 bin lirayı kendi hesaplarına geçirdi. Zanlılar, Türk Kızılay Kahramanmaraş Şubesi’ne de 50 lira bağış yaptı.

Erzurum’da toptan mobilya pazarlamacılığı yapan Adem Kızıltaş (43), satın aldığı yeni cep telefonuna kurulum yaptıktan sonra şarja takarak uyudu. Sabah uyanan Kızıltaş, telefonun kapandığını ve bütün dosya ve bilgilerin silindiğini gördü. Kızıltaş’ın yeniden kurduğu telefonuna çalıştığı bankalardan bildirimler gelmeye başladı.

Mesajları inceleyen talihsiz adam, hesaplarından 173 bin lira, kredi kartlarından da 336 bin lira nakit avans çekildiğini tespit etti. Kızıltaş, dolandırıcıların 50 lira da Türk Kızılay Kahramanmaraş Şubesi’ne bağış yaptığını gördü. Yaklaşık yarım saat içerisinde 22 ayrı işlem yapıldığını belirten Adem Kızıltaş, Erzurum Adliyesi’ne giderek suç duyurusunda bulundu.

Dolandırıcıların gereken cezayı almalarını talep eden Kızıltaş, “Telefonuma nasıl sızdılar bilmiyorum. İnternet uygulamalarında bazı çerezler oluyor. Bilmeden onları mı onayladım acaba? Bu parayı kolay kazanmıyorum. Günlerce kent kent dolaşarak çalışıyorum. Emeğimi çalanların yakalanıp cezalarını bulmalarını istiyorum” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN