Ceren Damar'ın katilinin avukatına yurt dışına çıkış yasağı

Ceren Damar'ın katilinin avukatına yurt dışına çıkış yasağı

Ankara'da akademisyen Ceren Damar Şenel'i öldürdüğü suçlamasıyla yargılandığı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan sanık Hasan İsmail Hikmet'in avukatı Vahit Bıçak’a yargılandığı davada yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel, 2 Ocak 2019'da üniversite yerleşkesindeki odasında sınavda kopya çekerken yakaladığı öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından tabancayla vurulduktan sonra bıçaklanarak öldürüldü.

Hasan İsmail Hikmet, Ankara 33'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davada, 'kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ceza, Yargıtay tarafından da onandı.

SAVUNMASI İLE TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Sanık avukatı Vahit Bıçak, duruşmadaki savunmasında Ceren Damar Şenel'in, müvekkiline cinsel istismarda bulunduğunu, konumunu kullanarak bu istismarı sürdürdüğünü ve müvekkilini tehdit ettiğini iddia etti.

Bıçak, yine sosyal medya hesabından, "Sevgili lise ve üniversite öğrencisi gençler; üzerinizde otorite kullanma yetkisine sahip öğretmen, öğretim üyesi, okutman, araştırma görevlisi vs. yüksek not verme veya başka vaatlerle cinsel taleplerde bulunursa sakın sessiz kalmayın" paylaşımıyla tepki çekmişti.

YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI DA GETİRİLDİ

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre, sanık avukatı olarak bulunan, yargılama boyunca Ceren Damar ve ailesine yönelik ifadeleriyle tepki çeken avukat Vahit Bıçak hakkında Mustafa ve Feyzan Damar’a hakaret, yaşamını yitiren Damar’ın ise “hatırasına hakaret” ettiği gerekçesiyle dava açıldı.

İlk iki duruşmaya mazeret bildirerek katılmayan ve hakkında zorla katılma kararı çıkarılan Bıçak’ın yargılandığı davanın 30 Kasım’daki üçüncü duruşmasında esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, Bıçak için mahkûmiyet istedi. Hakkında yurt dışına çıkış yasağı da getirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN