Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli serbest bırakıldı

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli serbest bırakıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen geniş kapsamlı bir "Uyuşturucu" soruşturması çerçevesinde ifadeye çağrılan Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, savcılıktaki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Denizli, daha önce yaptığı açıklamada konuyla ilgili herhangi bir çekincesi olmadığını belirtmişti.

İzmir’in Çeşme ilçesi Belediye Başkanı Lal Denizli, İstanbul merkezli bir soruşturma kapsamında bugün adliye sarayındaydı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık, Narkotik ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen tahkikat kapsamında davet edilen Denizli, yaklaşık iki saat süren ifade verme işleminin ardından adliyeden ayrıldı.

SORUŞTURMANIN DETAYLARI

Başsavcılık tarafından yürütülen ve 2025 yılına ait olduğu belirtilen soruşturma dosyasıyla ilgili olarak yapılan resmi bilgilendirmede, şüpheli sıfatıyla Lal Denizli’nin ifadesine başvurulması için çağrı kağıdı çıkartıldığı teyit edilmişti. Soruşturmanın kapsamı ve Denizli'ye yöneltilen soruların içeriği hakkında henüz detaylı bir bilgi paylaşılmazken, sürecin teknik takip ve yasal prosedürler çerçevesinde ilerlediği bildirildi.

DENİZLİ’DEN İLK AÇIKLAMA: "HERHANGİ BİR SIKINTIM YOK"

İfade işlemi öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ve konuya dair şeffaf bir duruş sergileyen Lal Denizli, durumdan haberdar edildiğinde Ankara’da olduğunu ve Çeşme’ye dönüş yolunda bilgilendirildiğini ifade etmişti.

Denizli, sürece dair şu değerlendirmelerde bulunmuştu:

"Beni aradılar ve ifade vermem gerektiğini ilettiler. Konunun detaylarına dair henüz bir bilgim yok; tanık mı yoksa sanık mıyım bilmiyorum ancak çağrıldığımız her yere gideriz. Benim herhangi bir sıkıntım ya da çekinecek bir durumum yok. Yarın tebligatı resmi olarak alıp gereğini yapacağım."

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN