CHP, KKTC'deki ilk temsilciliğini açtı

CHP, KKTC'deki ilk temsilciliğini açtı

CHP, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) ilk temsilciliğini Lefkoşa'da açtı.

CHP, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) ilk temsilciliğini açtı.

CHP Yurt Dışı Örgütlerden Sorumlu Parti Meclisi üyesi Mehmet Tüm, İsviçre ve Almanya’daki temaslarının ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne geçti. CHP’li Tüm, CHP Kıbrıs Temsilciliği’ndeki partililerle görüştükten sonra Cumhuriyet Meclisi’ne hareket etti.

yeni-proje-3-001.jpg
Mehmet Tüm

Beraberindeki heyetle Cumhurbaşkanı Vekili Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ile görüşen Mehmet Tüm, CHP olarak Kıbrıs’ta çalışmalara başladıklarını hatırlattı ve Kıbrıs’ın parti için önemini vurguladı.

Kıbrıs’ta yaşayıp Türkiye’deki genel seçimlerde oy kullanan 150 bin seçmenin olduğunu aktaran Tüm, şöyle konuştu:

“Biz sadece seçmenin oy kullanmasını değil, dünyanın dört bir yanında örgütlenmesini ve Türkiye’nin özgür, demokratik, aydınlık bir seçeneği olduğunu yanlarındaki dostlarına da göstermesini istiyoruz. Bu yüzden elimizden gelenin fazlasını yaparak örgütleniyoruz. Durmadan, yılmadan çalışıyoruz. Dün İsviçre, Fransa, Almanya, bugün Kıbrıs. Bu ülkelerde yaşayan yüz binlerce seçmen için Cumhuriyet Halk Partisi artık el uzattığında değecek mesafededir. Burada açtığımız temsilciliğimiz de Türkiye’deki demokrasi mücadelemize hayırlı olsun. Emeği geçen sizleri kutluyorum yoldaşlar.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN