CHP ve İYİ Partili isimlerin fezlekeleri mecliste: İki milletvekilinin dokunulmazlıkları kalkabilir

CHP ve İYİ Partili isimlerin fezlekeleri mecliste: İki milletvekilinin dokunulmazlıkları kalkabilir

CHP ve İYİ Partili iki ismin dokunulmazlık fezlekeleri Meclis Komisyon gündemine alındı. Fezlekeler Genel Kurul’da da kabul edilirse CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ile İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın dokunulmazlıkları kalkacak.

TBMM Karma Komisyonu, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ile İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın dokunulmazlıklarının kaldırılması hakkındaki Cumhurbaşkanlığı tezkerelerini gündemine aldı.

fotoram-io-1.jpg

T24'ten Eray Görgülü'nün haberine göre her iki milletvekili hakkındaki tezkereler, 11 Ocak günü Anayasa ve Adalet Komisyonları üyelerinden kurulu Karma Komisyon’da görüşülecek. Karma Komisyon, dokunulmazlıkların kaldırılmasını kabul etmesi halinde, fezlekeler TBMM Genel Kurul’a gelecek. Fezlekeler Genel Kurul’da da kabul edilirse iki ismin de dokunulmazlıkları kalkacak.

NE OLMUŞTU?

Ali Mahir Başarır hakkında "Yalova'daki mahkeme heyetine hakaret " ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik beyanlarından dolayı "tehdit" suçlarından fezleke düzenlenmişti.

İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan hakkında da ‘Hakaret’ ve ‘Etkili eylem’ suçlarından milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle fezleke hazırlanmıştı. (

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN