İmamoğlu'ndan 'fezleke' tepkisi: Muhalefeti sindirme operasyonunun son halkası

İmamoğlu'ndan 'fezleke' tepkisi: Muhalefeti sindirme operasyonunun son halkası

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ile İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın dokunulmazlıklarının kaldırılmasına tepki gösterdi. İmamoğlu, "Bu, sürdürülen muhalefeti sindirme operasyonunun son halkasıdır." dedi.

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, 11 Ocak Çarşamba günü CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ile ilgili hazırlanan iki ayrı dokunulmazlığın kaldırılması fezlekesini görüşmek üzere toplanacak. Fezlekeler Genel Kurul’da kabul edilirse iki ismin de dokunulmazlıkları kalkacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan hakkında hazırlanan ‘dokunulmazlığın kaldırılması’ için hazırlanan fezlekelere "Bu, sürdürülen muhalefeti sindirme operasyonunun son halkasıdır." diyerek tepki gösterdi.

Fezlekelere tepki gösteren İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"İktidar, iki bine yakın dokunulmazlık fezlekesi içinden sadece CHP ve İYİ Parti Milletvekilleri Ali Mahir Başarır ile Lütfü Türkkan’ın dosyalarını yarın TBMM komisyonu gündemine taşıyor. Bu, sürdürülen muhalefeti sindirme operasyonunun son halkasıdır."

NE OLMUŞTU?

Ali Mahir Başarır hakkında "Yalova'daki mahkeme heyetine hakaret " ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik beyanlarından dolayı "tehdit" suçlarından fezleke düzenlenmişti.

İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan hakkında da ‘Hakaret’ ve ‘Etkili eylem’ suçlarından milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle fezleke hazırlanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN