CHP'den istifa eden Abdüllatif Şener'in açıklamalarına tepki yağdı

CHP'den istifa eden Abdüllatif Şener'in açıklamalarına tepki yağdı

14 Mayıs'tan sonra CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yönelik sert açıklamalarıyla tepki çeken Abdüllatif Şener, partisinden istifa ettiğini, 2. turda geçersiz oy kullandığını açıkladı. Şener'in "1. turda Sinan Oğan'a oy verdim. 2. turda ise geçersiz oy kullandım" ifadelerine sosyal medyadan tepki yağdı. Şener'in yaptığını merkez sağ siyaset ile uyumlu olmadığını söyleyen CHP listelerinden milletvekili seçilen Demokrat Partili Salih Uzun, ''Rabbim aynı yerde haşretmesin!'' dedi.

Halk TV'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan eski CHP Milletvekili Abdüllatif Şener, Gazeteci Barış Pehlivan'ın "CHP'den istifa etmeyi düşünüyor musunuz?" sorusuna, "Ben istifa ettim zaten. Açıklamadan önce istifa ettim" yanıtını verdi. Pehlivan istifanın seçimlerden önce mi sonra mı olduğunu sorması üzerine Şener, "14 Mayıs sonuçlarından sonra istifa ettim" dedi.

Şener, 14 Mayıs'ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminde ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'a, 28 Mayıs'taki ikinci tur seçimlerinde ise geçersiz oy kullandığını söyledi.

İKİ TURDA DA KILIÇDAROĞLU'NA OY VERMEMİŞ

"Seçimlerin 2. turundan kime oy verdiniz?" sorusuna Şener, "1. turda Sinan Oğan'a oy verdim. 2. turda ise geçersiz oy kullandım. Milletvekili değildim ve oyumu böyle kullandım. Oy sandığına giderken milletvekili değildim" yanıtını verdi.

Halk TV yayınına katılan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, "Ben Kılıçdaroğlu'nu yıllarca bu yüzden eleştiriyorum. Sizin gibi badem bıyıklılara güvenerek siyaset yapmaya çalıştı" dedi.

Öte yandan Abdüllatif Şener ile Fikret Bila arasında geçen diyalog da sosyal medyaya damga vurdu.

Bila'nın "Aday olsaydınız CHP'ye oy verecek miydiniz?" sorununa; Şener, "Bu söylediğiniz şeyler kimseyi hiçbir neticeye ulaştırmaz" karşılığını verdi.

Bila ise bunun üzerine "Sizin nasıl bir siyasetçi olduğunuzu ortaya koyar" ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYADAN BÜYÜK TEPKİ

Şener'in açıklamaları kısa sürede siyaset gündemine bomba gibi oturdu. Birçok tanınan gazeteci, siyasetçi ismin yanı sıra yüzlerce sosyal medya kullanıcısı, Twitter'dan yaptıkları paylaşımlarla Şener'e tepki gösterdi.

basliksiz-1.jpgDemokrat Partili Salih Uzun

''Rabbim aynı yerde haşretmesin!'' sözleriyle dikkat çeken paylaşımda bulunan CHP listelerinden milletvekili seçilen Demokrat Partili Salih Uzun, şu ifadeleri kullandı:

''CHP listelerinden milletvekili seçilmiş ve merkez sağ siyaset geleneğinden gelen biri olarak söylüyorum:

Abdüllatif Şener’in yaptığı;
muhafazakar siyasetin DEĞİL,
merkez sağ siyasetin HİÇ DEĞİL,
olsa olsa güce tapma ilkesizliğini ilke edinen MUAVİYECİ SİYASETİN konusu olabilir.

Rabbim aynı yerde haşretmesin!''

DEVA Partili Mehmet Emin Ekmen ise, ''Abdüllatif Şener’in kendi genel başkanına oy vermemesinin izahı yok. Bu durumu açıklayacak siyasi ahlaki insani bir cümle de yok. Peki konuşarak ve bu meseleyi ulusal gündeme taşıyarak ne yapmak istediğinin bir izah var mı acaba? İtibarını yok etme pahasına neyi amaçlıyor?'' sözleriyle tepki gösterdi.

ty.jpgDEVA Partili Mehmet Emin Ekmen

Şener'e “Türk siyasetinin temel sorunu pragmatist siyasetçilerdir!” sözleriyle çıkışan Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, ise şu ifadeleri kullandı:

''Bütün derdimiz ülkedeki adaletsizliği, hukuksuzluğu, fakirliği, geride kalmışlığı ortadan kaldırmaktı! Sırf bu nedenle toplumun her kesimine asgari müştereklerde buluşacak bir yol önerdik! Bu akşamki program vesilesiyle “pragmatik siyasetçilerin” bu samimi gayretlerimize zerrece inanmadığını görüyorum! Türk siyasetinin temel sorunu; küçük hesapçı, hepsi benim olsun, her şey benim varlığıma bağlı, ben yoksam hiçbir şey olamasın diyen “pragmatist siyasetçilerdir”! Yazık.

basliksiz-1-001.jpgGelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan

'KANIM DONARAK İZLEDİM'

CHP Grup Başkanı Özgür Özel de Abdüllatif Şener'e sert tepki gösterdi. Özel, "İçim acıyarak, kanım donarak izledim. Şener meselesinde şunu söylemek lazım; CHP toplumun belli kesimlerine erişmek, Şener'in vicdanlı muhafazakar olduğu iddiasıyla CHP listelerinden kendine yer buldu" dedi.

Özel, şunları kaydetti:

"İçim acıyarak, kanım donarak izledim. Şener meselesinde şunu söylemek lazım; CHP toplumun belli kesimlerine erişmek, Şener'in vicdanlı muhafazakar olduğu iddiasıyla CHP listelerinden kendine yer buldu. Hangi arkadaşımızı yerinden ettiyse o arkadaşımıza ve ona oy atan partililere özür borcumuz var.

o.jpg
CHP Grup Başkanı Özgür Özel

Seçildikten sonra partiye kayıt olmuş, ikinci turdan sonra istifa etmiş, orada suçüstü yakalandı ki ikinci turda da oy vermemiş, birinci turda da oy vermemiş... Vicdanı kara, kalbi kurumuş! Kendisine alan açan bir partiye teşekkür etmesi gerektiği bir yerde bir kez daha aynı alanı açmadı diye ihanet eden bir anlayışa ne denir? Abdüllatif Şener'e listemize koyup da oy verdirdiğimiz CHP'lilerden özür dilemek dışında söyleyecek bir şey yok."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (22)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
22 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN