CHP'den 'para sayma' iddialarına belgeli yanıt: 2019'dan kalma bir görüntü

Sosyal medya ve bazı basın organlarında "CHP'de valiz dolusu para" şeklinde yansıtılan görüntüler, CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından yapılan resmi açıklamayla netliğe kavuştu. Görüntülerin 2019 yılında gerçekleştirilen Sarıyer'deki İstanbul İl binasının satın alımına ait olduğu ve 4 Kasım 2023'te gerçekleşen kurultayla ilgisi olmadığı açıklandı.

CHP İstanbul İl Başkanlığı, sosyal medya ve bazı medya organlarında dolaşıma giren 'para sayma' görüntüleri hakkında önemli bir açıklamada bulundu. İddiaların odağındaki görüntülerin, partiye ait Sarıyer ilçesindeki binanın 2019 yılındaki satın alım sürecine ait olduğu belirtildi. Parti, olayla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu.

gizk1vpxeaamm1f.jpg

BELGELERLE YANIT

Bugün gündemi meşgul eden ve "CHP'de valiz dolusu para" şeklinde yansıtılan görüntüler üzerine yapılan resmi açıklamada, CHP İstanbul İl Başkanlığı, söz konusu görüntülerin 4 Kasım 2023'te gerçekleşen kurultay ile bir ilgisi olmadığını, tam aksine 2019 yılında gerçekleştirilen parti binasının satın alımıyla ilgili olduğunu vurguladı. Bu açıklamanın yanı sıra, söz konusu satın alıma dair ödeme belgesi de kamuoyu ile paylaşıldı.

Parti tarafından yapılan açıklamanın detayları, durumun netliğe kavuşturulmasına yönelik önemli bilgiler içeriyor. Görüntülerin sızdırılmasının ardında mal sahibinin avukatı Gökhan Taşkapan'ın olduğu ve bu durumun kişilik haklarına ve kişisel verilerin korunmasına muhalefet teşkil ettiği ifade ediliyor. Aynı zamanda, bu görüntülerle daha önce de şantaj girişiminde bulunulduğu ancak herhangi bir karşılık alınamadığı belirtiliyor.

gizk1vtw0aawfop.jpg

GÖRÜNTÜLERDEKİ KİŞİLER ALIM SATIM SÜRECİNİ KOORDİNE EDEN YETKİLİLER

Açıklamada ayrıca, görüntülerde yer alan kişilerin CHP İstanbul İl Başkanlığı ve CHP Genel Merkezi arasında il binasının satın alım sürecini koordine eden yetkililer olduğu kaydedildi. İl binasının satın alınmasına yönelik 2019 yılı yazında başlatılan "Bir Tuğla da Sen Koy" isimli bağış kampanyası da kamuoyunun bilgisine sunuldu.

gizk1vtwyaas2-c.jpg

İlgili Haberler