CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Muhittin Böcek’in oğlu Gökhan Böcek’in etkin pişmanlık ifadesi olarak kamuoyuna yansıyan beyanlarına ilişkin açıklama yaptı.
Ağbaba, Gökhan Böcek’in kendisiyle ilgili iddialarının “gerçekle bağdaşmayan iftiralardan ibaret” olduğunu belirterek, söz konusu beyanları kabul etmediğini bildirdi.
“GÖKHAN BÖCEK İLE HİÇBİR İLİŞKİM OLMADI”
Açıklamasında Gökhan Böcek ile geçmişte herhangi bir ilişkisinin, iletişiminin veya irtibatının olmadığını ifade eden Ağbaba, “Telefon numarası dahi bende kayıtlı değildir” dedi.
Ağbaba, Gökhan Böcek’i hayatı boyunca tanımadığını belirterek, kendisini ilk ve son kez 16 Eylül 2025’te babası Muhittin Böcek’i cezaevinde ziyaret ettiği sırada gördüğünü söyledi.
“GENEL MERKEZ’E GELDİĞİNE DAİR GİRİŞ-ÇIKIŞ BİLGİSİ BULUNAMADI”
Gökhan Böcek’in ifadesinde CHP Genel Merkezi’ne gittiği tarihe ilişkin 15 günlük bir aralıktan söz ettiğini belirten Ağbaba, bu iddiaya ilişkin yapılan incelemelerde söz konusu tarih aralığında Böcek’in CHP Genel Merkezi’ne giriş-çıkış yaptığına dair herhangi bir kayıt bulunamadığını ifade etti.
Ağbaba, Böcek’in Ankara’ya geldiğinde kendisini uçaktan kimin aldığını, kimin bıraktığını, Genel Merkez’e nasıl geldiğini ve kiminle irtibat kurduğunu da söyleyemediğini belirtti.
“HUKUKİ DELİL OLABİLECEK SOMUT BİLGİ YOK”
Ağbaba, Gökhan Böcek’in verdiğini iddia ettiği parayı nereden temin ettiğini de açıklayamadığını savundu. Böcek’in parayı “parça parça ondan bundan” topladığını ileri sürdüğünü belirten Ağbaba, bu anlatımın hukuki delil niteliği taşıyabilecek somut bir bilgi içermediğini söyledi.
Ağbaba açıklamasında, “Olmazsa olmaz delil zincirinin hiçbir halkasının bulunmadığı, ispatlanamadığı bir ifadeyle şahsıma ve partime iftira atılmaktadır” ifadelerini kullandı.
“HTS, BAZ VERİLERİ VE KAMERA KAYITLARI İNCELENSİN”
Ağbaba, iddiaların siyasi itibarsızlaştırma amacı taşıdığını savunarak tüm kayıtların incelenmesi çağrısında bulundu.
CHP’li Ağbaba, “Bu iftirayı organize edenlere; tüm hesap hareketlerimi, HTS ve baz verilerimi, ilgili tüm noktaların kamera kayıtlarını incelemeleri çağrısında bulunuyorum” dedi.
Ağbaba, süreçle ilgili tüm hukuki haklarını kullanacağını belirterek suç duyurusunda bulunacağını, ayrıca iftira ve tazminat davası açacağını açıkladı.
GÖKHAN BÖCEK NE DEMİŞTİ?
Gökhan Böcek’in etkin pişmanlık kapsamında verdiği belirtilen ifadede, CHP Genel Merkezi’nde ismini bilmediği bir kişiye 1 milyon euro teslim ettiğini öne sürdüğü iddia edilmişti. Böcek’in ifadesinde, Veli Ağbaba’nın kendisinden seçim sürecinde kullanılmak üzere para istediğini ileri sürdüğü belirtilmişti.
Ağbaba ise yaptığı son açıklamayla bu iddiaları tümüyle reddederek, beyanların somut delile dayanmadığını ve kendisine yönelik bir iftira kampanyası yürütüldüğünü savundu.

