CHP'li İlgezdi: Depremzede yardımları depolarda çürüyor

CHP'li İlgezdi: Depremzede yardımları depolarda çürüyor

6 Şubat depremlerinin üzerinden 1 yılı aşkın süre geçmesine rağmen AFAD’ın İstanbul Yeşilköy yerleşkesinde depremzedeler için toplanan yardımların bekletildiği iddia edildi. CHP İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi konuyla ilgili, "Depoda tutulan, depremzedelere ulaştırılmayan yardım malzemeleri arasında en çok ihtiyaç duyulan erkek, kadın ve çocuk giysileri var. Toplanan yardımlar depremzedelerde değil, maalesef depolarda çürüyor" diyerek tepki gösterdi.

CHP İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası vatandaşlarca toplanan yardımların depremzedelere dağılmak yerine depolarda tutulmasını Meclis gündemine taşıdı. CHP'li İlgezdi “İstanbul AFAD’a bağlı Yeşilköy yerleşkesi arama ve kurtarma birliğinde toplanan yardımlar bir yıldır neden depoda bekletilmektedir?” diye sordu.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Dr. Akkuş İlgezdi, “Vatandaşın bir yıl önce deprem bölgesine gönderilmesi için İstanbul Üsküdar Belediyesi’ne teslim ettiği yardımlar, belediyeye ait spor salonunun otoparkından çıkmıştı. Şimdi de İstanbul AFAD’ a bağlı Yeşilköy yerleşkesi deposunda tutulduğu bilgisi ulaştı. Bir yıldır burada bekletiliyormuş, depoda tutulan yardımlar en çok ihtiyaç duyulan erkek, kadın ve çocuk giysileri. Toplanan yardımlar depremzedelerde değil, depolarda” ifadesinde bulundu.

Toplanan yardımların depolarda tutulmasının kabul edilemez olduğunu belirten Dr. Akkuş İlgezdi, “Deprem için vatandaşlardan toplanan yardımların miktarı nedir toplanan ve yardımların ne kadarı depremzede vatandaşlarımıza ulaştırılmıştır? Bu sorularımın cevabı halkımıza şeffaflıkla paylaşılmalıdır” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN