CHP'li İlgezdi: Hekimlerin yeri doldurulamıyor

CHP'li İlgezdi: Hekimlerin yeri doldurulamıyor

Hekim sayısındaki düşüşe dikkat çeken CHP İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, ülkeyi terk eden hekimlerin yerinin doldurulamadığını söyledi. İlgezdi, "Doldurulması da bu koşullarda mümkün değil. Toplam hekim sayısındaki kayıp bir yılda bin 398’e ulaştı” şeklinde konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, hekim sayısındaki kaybın bir yılda bin 398’e ulaştığını belirtti. "Öve öve bitirilemeyen ‘Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın yarattığı yıkım, her geçen gün derinleşiyor" diyen CHP'li İlgezdi sözlerine şöyle devam etti:

"Ülkeyi terk eden hekimlerin yeri doldurulamıyor, doldurulması da bu koşullarda mümkün değil. Kamudaki toplam hekim sayısında azalma yaşanıyor. Toplam hekim sayısındaki kayıp bir yılda bin 398’e ulaştı"

Sağlık Bakanlığı’nın verilerini değerlendiren Akkuş İlgezdi, “Giderlerse gitsinler, buralar boş kalmaz dendi ama boş kaldı ve bu şartlarda doldurulamaz. Hekimlerin gidişi sağlık sistemini çökertti. Türk Tabipleri Birliği'nden (TTB) yurtdışına göç etmek için 2016’da ‘iyi hal belgesi’ alan hekim sayısı yalnızca 20, 2023 yılında bu sayı 3 bini geçiyor, yaşanan yıkımın özeti bu” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN