CHP'li İlgezdi: Herkesi Afgan kadınlarla dayanışmaya çağırıyorum

CHP'li İlgezdi: Herkesi Afgan kadınlarla dayanışmaya çağırıyorum

Afganistan yönetiminin Taliban'a geçmesiyle birlikte kadınların bundan sonraki durumu dünya gündeminde. Konuya ilişkin açıklama yapan CHP Milletvekili İlgezdi, uluslararası toplumu ve dünyanın tüm kadınlarını Afgan kadınlarıyla dayanışmaya çağırdı.

Taliban'ın Afganistan'da yönetimi ele geçirmesiyle birlikte kadınların bundan sonraki yaşamına dair endişeler artıyor. Taliban yumuşak tonda açıklamalar yaparak kadınların çalışmakta oldukları işlerine devam etmeleri yönünde çağrılarda bulunsa da daha önceki pratikleri kadınlara güven vermiyor.

Afganistan'daki duruma ilişkin açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, "Uluslararası toplumu ve dünyanın tüm kadınlarını Taliban barbarlığına terk edilen Afgan kadınlarla dayanışmaya çağırıyorum” dedi.

'AFGAN KADINLAR BÜYÜK BİR TEHDİT ALTINDA YAŞIYOR'

İlgezdi yazılı açıklamasında, "Taliban yüzünden milletvekilleri, gazeteciler, yerel yöneticiler, doktorlar, hemşireler, öğretmenler ve kamu yöneticileri gibi kamusal hayattaki tüm Afgan kadınlar şu anda büyük bir tehdit altında yaşıyor” ifadelerine yer verdi.

'TALİBAN'DAN ÖNCE HAYATLARINA SON VEREN KADIN HABERLERİNE İÇİMİZ PARÇALANIYOR'

İlgezdi, açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Kadınlar olarak, dünyanın erkek yöneticilerinin ‘Taliban’ın artık değiştiğine’ ilişkin vaazlarını dinlemek istemiyoruz, Afgan kadınların sosyal medya üzerinden tüm dünyaya ilettikleri kaygı ve korkuları yürekten paylaşıyoruz, Taliban’dan önce kendi hayatlarına son veren kadınlara ilişkin haberleri içimiz parçalanarak okuyoruz.

'BİR İÇ SORUN OLARAK GÖRMEK MÜMKÜN DEĞİL'

Kadınlar ve kız çocukları açısından bakıldığında Afganistan’da yaşananları bir iç sorun ya da bölgesel mesele olarak görmek mümkün değildir. İnsan haklarından yana, toplumsal cinsiyet eşitliğini savunan, demokratik tüm dünya ülkelerinin Afgan kadınlarıyla dayanışmak ve onların sesi olmak gibi bir mecburiyeti vardır.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN