Pakistan'dan Afgan halkına ekonomik destek çağrısı

Pakistan'dan Afgan halkına ekonomik destek çağrısı

Pakistan Başbakanı Han, uluslararası topluma seslenerek, Taliban'ın kontrolü ele geçirdiği Afganistan halkına ekonomik destek sağlama çağrısında bulundu.

Pakistan Başbakanı İmran Han, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen ile Afganistan’daki son gelişmeleri ele almak için ayrı ayrı telefon görüşmesi yaptı.

Radio Pakistan’daki habere göre, Han, yaptığı görüşmelerde, mevkidaşlarına Pakistan’ın Afgan liderlerle görüştüğünü ve uluslararası toplumun da temas halinde olması gerektiğini vurgulayarak, dünyaya Afganistan halkına ekonomik olarak destek sağlama çağrısında bulundu.

Afgan halkının güvenliğinin ve haklarının korunmasının önemine dikkati çeken Han, kapsayıcı siyasi uzlaşının ileriye hareket etmek için en iyi yol olduğuna işaret etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN