CHP'li kurmaylardan muhalefete 'Altılı Masa' hatırlatması: Geçmişteki gibi ittifak yaparsak...

CHP'li kurmaylardan muhalefete 'Altılı Masa' hatırlatması: Geçmişteki gibi ittifak yaparsak...

MHP lideri Bahçeli'nin İYİ Parti'ye ittifak çağrısı sonrasında muhalefet cephesinde hareketlilik devam ediyor. CHP'li kurmaylar, Kılıçdaroğlu'nun yerel seçimler için muhalefet partilerinin yeniden iş birliği yapabileceğini vurguladığı açıklamalarına ilişkin konuştu, Altılı Masa'ya atıfta bulunarak "Geçmişte olduğu gibi bir ittifak çalışması yaparak iyi sonuç alabiliriz" mesajını verdi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde yerel seçimler için muhalefet partilerinin tekrar işbirliği yapabileceğini vurgulamıştı. Kılıçdaroğlu’nun açıklamasına ilişkin konuşan CHP kurmayları, "Geçmişte olduğu gibi bir ittifak çalışması yaparak iyi sonuç alabiliriz" yorumunda bulundu.

'ÖNEMLİ OLAN TÜRKİYE'DİR'

Seçime yönelik ittifak sinyali veren Kılıçdaroğlu, "Demirel’in deyimiyle siyasette 24 saat uzun bir süredir. Benim değerlendirmeme göre umarım Türkiye’nin geleceğini, çıkarlarını, huzurunu önceleyen muhalefet partileri bir araya gelirler. Bu ölçüyü esas alan muhalefet partileri işbirliğine yönelirler. Önemli olan Türkiye’dir. Birlik olmaktır. Burada önemli olan ölçü Türkiye’nin geleceği ve çıkarlarıdır" ifadelerine yer vermişti.

KURMAYLARDAN 'ALTILI MASA' BENZETMESİ

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Kılıçdaroğlu’nun açıklamasına ilişkin konuşan CHP kurmayları, Cumhur İttifakı içinde tartışmalar yaşanırken muhalefetin birlikte olmasının önemine dikkat çekti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bazı politikalara karşı eleştirileri olduğunu söyleyen CHP'li kurmaylar, "Cumhur İttifakı’ndaki gelişmeler dikkat çekici. AKP’nin kendi içinde sorunlar olduğu, tasfiyeler yaşandığı haberleri çıkıyor. Sayın Bahçeli’nin de İsveç’in NATO üyeliği, emekli maaşları gibi konularda farklı düşündüğü söyleniyor. Bu nedenle AKP ve MHP arasında bütünlüklü bir seçim ittifakı olacak mı sorusu gündemde" dedi.

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ KÖKSAL'DAN 'YEREL SEÇİM' MESAJI

Kılıçdaroğlu’nun açıklamasına ilişkin Cumhuriyet’e konuşan CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal da “Ülkemiz zorlu ekonomik koşullardan geçiyor. Dolardaki baskılamayı yerel seçimlere kadar sürdüreceklerini düşünüyoruz. Böyle bir buhran halinde, ittifak noktasında da genel merkezler nezdinde yapılacak görüşmeler sonucu ülkemizi daha iyiye taşıyacak her birlikteliğe açık olacağız” dedi.

CHP'li Köksal, Ankara ve İstanbul'daki belediyeler için Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın tekrar adaylığını koyması gerektiğini de vurguladı.

Köksal, "Ekrem Bey’in İstanbul’u, Mansur Bey’in Ankara’yı kazanacaklarına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN