CHP'li Sarıbal, Cumartesi Anneleri'ne dikkat çekti: Ali Yerlikaya ile görüşmek istiyorlar

CHP'li Sarıbal, Cumartesi Anneleri'ne dikkat çekti: Ali Yerlikaya ile görüşmek istiyorlar

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Cumartesi Anneleri'nin gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini öğrenmek ve faillerin yargılanmasını talep etmek için 1995 yılında başlattığı eylemin hala devam ettiğini belirtti. Cumartesi Anneleri'nin hakikat ve adalet istediğini ve kaybedilen yakınlarından haber beklediğini ifade eden Sarıbal, bu kişilerin, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile görüşmek istediklerini söyledi.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında kaybedilen yakınları için 1995 yılından bu yana Galatasaray Meydanı'nda toplanarak adalet arayan Cumartesi Anneleri'ne dikkat çekti. Sarıbal, "Cumartesi Annelerinin haklı haykırışı 987 haftadır sürüyor" ifadelerini kullandı.

Bu eyleme, engel olunmak istediğini öne süren Sarıbal, "Ne sakınca olabilir bir insanın çocuğunu, abisini, ablasını, babasını aramasında? Bu ülkeyi, devleti yöneten iradenin, İçişleri Bakanlığının, kamu kurumlarının, o insanı sağ olarak bulma veya cesedini yakınıyla buluşturma sorumluluğu yok mudur?" sorularını yöneltti.

'CUMARTESİ ANNELERİ ADALET İSTİYOR'

Anayasa Mahkemesinin, Cumartesi Anneleri'ne yönelik muamelenin hak ihlali olduğu yönünde karar aldığını söyleyen Sarıbal, "Cumartesi Anneleri hakikat ve adalet istiyor, kaybedilen yakınlarından haber istiyor. Cumartesi Anneleri'nin haklı haykırışı 987 haftadır sürüyor" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın, 2024 yılı bütçe görüşmeleri sırasında "Cumartesi Anneleri" hakkında açıklamada bulunduğunu hatırlatan Sarıbal, bu kişilerin, İçişleri Bakanı Yerlikaya ile görüşmek istediklerini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN