CHP'li Servet Muallaoğlu'ndan tepki: Bu darbeye karşı direniyoruz

CHP'li Servet Muallaoğlu'ndan tepki: Bu darbeye karşı direniyoruz

CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, kurultaya ilişkin istinaf kararının ardından parti genel merkezinde süren nöbete dair yaptığı açıklamada, “Bunu çok açık, net ifade etmek gerekirse bu bir darbedir ve biz bu darbeye karşı direniyoruz” ifadelerini kullandı. Mullaoğlu, süreci demokratik ilkelere ve sandığa sahip çıkma mücadelesi olarak değerlendirdi.

CHP Kurultayı’na ilişkin istinaf kararının ardından başlatılan nöbet eylemi, Parti Meclisi üyeleri, milletvekilleri, gençlik ve kadın kollarının katılımıyla Parti Genel Merkezi’nde ikinci gününde devam ediyor. Parti içi nöbetin, Genel Merkez binasının 4’üncü katında bulunan Parti Meclisi salonunda sürdüğü belirtildi.

CHP’nin farklı kademelerinden partililerin katıldığı nöbette, süreç boyunca siyasi ve hukuki gelişmelere karşı ortak bir duruş sergilendiği ifade edildi.

MULLAOĞLU: BUNU ÇOK AÇIK, NET İFADE ETMEK GEREKİRSE BU BİR DARBEDİR

CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, istinaf kararına ve sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Mullaoğlu, Türkiye’nin farklı illerindeki CHP teşkilatlarının da karara tepki gösterdiğini belirterek yurttaşların umutsuzluğa kapılmaması gerektiğini söyledi.

Mullaoğlu açıklamasında, “Geçmişte de gördüğümüz gibi kimi zaman askerler kullanarak siyaseti dizayn etmeye çalışılmış, şimdi de darbe form değiştirmiştir ve maalesef cübbelerle darbe yapılmaktadır.Bunu çok açık, net ifade etmek gerekirse bu bir darbedir ve biz bu darbeye karşı direniyoruz” dedi.

“ADALET YÜRÜYÜŞÜ” VURGUSU VE DEMOKRATİK SÜREÇLER

Mullaoğlu, 38’inci Olağan Kurultay’da Özgür Özel’in genel başkan seçildiğini hatırlatarak, partideki değişim sürecinin siyasi ivme kazandırdığını ifade etti.

Açıklamasında geçmiş dönem siyasi süreçlere de değinen Mullaoğlu, “Aslında hak, hukuk, adalet diye adalet yürüyüşü yapanların adaletsizliğin tarafı olması bizi üzmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin ruhuna uygun davranmak zorundalar. Geçmişte hangi görevlerde bulunmuş olursanız olun genel başkan, sandık görevlisi, sıradan üye veya delege herkes partinin ruhuna ve hukukuna uygun davranmak zorundadır. Hiç kimse partiden bu ülkeden ve bu halktan daha büyük değildir. Bizim burada verdiğimiz mücadele aslında demokratik ilkelere, sandığa, seçme ve seçilme hakkına sahip çıkma mücadelesidir” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN