CHP'li vekile 'kürsüye zarar verdi' faturası: 10 bin lira istendi

CHP'li vekile 'kürsüye zarar verdi' faturası: 10 bin lira istendi

TBMM'de 'sansür yasası' görüşmelerinde Meclis kürsüsünde çekiçle telefonunu kırdığı sırada kürsüye zarar verdiği gerekçesiyle CHP Milletvekili Burak Erbay'a TBMM tarafından 10 bin liralık fatura kesildi. Erbay, karara itiraz edeceğini söyledi.

Meclis'teki "Sansür yasası" görüşmeleri sırasında kürsüde çekiçle cep telefonunu kıran CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, kürsüye zarar verdiği gerekçesiyle kendisine 10 bin liralık fatura çıkarıldığını söyledi. Telefonun altına mermer ve sünger koyduğunu belirten Burak Erbay ise kararın dayanaksız olduğunu söyledi.

Habertürk'e konuşan Erbay, Meclis Başkanlığı'na bağlı bir avukat tarafından kendisine yazı yollandığını ve kürsüye zarar verdiği gerekçesiyle 10 bin lira talep edildiğini söyledi.

Tutanak tutulduğunu belirten Erbay, bilirkişi olarak da bir marangozdan imza alındığını kaydetti. Erbay, itiraz etmeye hazırlandığını ifade etti.

BAHÇELİ TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Erbay'ın çekiçle telefonunu kırmasını eleştiren Bahçeli, "Sen o çekici telefona değil, kafana vurursan belki ayılabilir, kendine gelebilirsin. Bu çekiç Genel Kurul’a nasıl getirilmiş, kürsüye nasıl çıkarılmıştır? Çekiç de aynen bir silah gibi suç unsuru değil midir? Bu haliyle çekicin mesela kalaşnikoftan ne farkı vardır?" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN