CHP'li vekile Şanlıurfa'da sandık başında darp!

CHP'li vekile Şanlıurfa'da sandık başında darp!

Türkiye'nin kaderinin belirleneceği Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda oy verme işlemi sürüyor. Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesi Karaali köyünde kadınların yerine oy kullanılması gibi usulsüzlüklere itiraz eden CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ile sandık müşahitleri sandık başında darp edildi. Yetkilileri uyaran CHP'li Özel ve Salıcı, "Sandık güvenliğini sağlayın, görevli arkadaşlarımızın ve müşahitlerin can güvenliğini sağlayın" ifadelerini kullandı.

14 Mayıs'ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde Şanlıurfa’da toplu oy kullanma görüntüleri sonrası bölgede müşahit sayısı artırılmıştı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, partisinin eski İstanbul Milletvekili Ali Şeker'in ve sandık müşahitlerinin Şanlıurfa'da usulsüzlüklere itiraz ettiği için darp edildiğini söyledi.

Özel, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda olayın Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesi Karaali köyünde gerçekleştiğini köyde jandarma bulunduğunu ancak sayısının yetersiz olduğunu belirtti.

esker.jpg

'USULSÜZLÜKLERE İTİRAZ ETTİĞİ İÇİN DARP EDİLDİ'

CHP'li Özgür Özel şunları kaydetti:

"İstanbul Milletvekilimiz Ali Şeker, ilk turda bütün oyların kullanıldığı ve tek adaya çıktığı Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesi Karaali köyünde görev yapıyor. Kadınların yerine oy kullanılması gibi usulsüzlüklere itiraz ettiği için müşahitlerimizle darp edildi, telefonları kırıldı.Köyde jandarma var ancak sayısı yeterli değil. Buradan yetkilileri uyarıyoruz, sandık güvenliğini sağlayın, görevli arkadaşlarımızın ve müşahitlerin can güvenliğini sağlayın. Kanuna aykırı emir, talimat, talep ve uygulamalar karşısında görevinizi yapın."

''YETKİLİLERİ UYARIYORUZ; MÜŞAHİTLERİN CAN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYIN'

Darp edilen Ali Şeker'in araç içerisinde fotoğrafını paylaşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, ise şu ifadeleri kullandı:

''Şanlıurfa Eyyübiye'de görevli vekilimiz @draliseker, Karaali Mahallesi 2165 numaralı sandıkta yaşanan usülsüzlüklere karşı çıktığı için bir grup tarafından darp edildi! Yetkilileri uyarıyoruz; sandık güvenliğini sağlayın, görevli arkadaşlarımızın ve müşahitlerin can güvenliğini sağlayın!''

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN