CHP'li Yunus Emre: Erdoğan 2002'de Graham Fuller ve Henri Barkey'le buluştu

CHP'li Yunus Emre, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretine ilişkin yapılan çarpıtmalara Meclis'te yaptığı konuşmasında cevap verdi. Emre, 2002 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'ye yaptığı ziyarette Graham Fuller ve Henri Barkey'le buluştuğunu belirterek "Bunları yapan bir parti olarak siz insanları nasıl bu şekilde suçlayabiliyorsunuz?" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Yunus Emre, TBMM Genel Kurulunda, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Lübnan'daki görev süresinin uzatılmasına ilişkin tezkere üzerine yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyaretinde dile getirilen çarpıtmalara değindi.

CHP’li Emre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2002 yılında ABD'ye yaptığı ziyarete ilişkin açıklamalarda bulundu. Emre, "Sizin genel başkanınız 2002 yılında ABD seyahatinde sabah kahvaltısında Graham Fuller'la, akşam yemeğinde Henri Barkey'le buluşuyor. Graham Fuller, 20 yıl Amerikan gizli servisinde çalışan biri. Osman Kavala'nın Henri Barkey'le aynı lokantada bulunması dava dosyasına girdi. Kavala ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Bunları yapan bir parti olarak siz insanları nasıl bu şekilde suçlayabiliyorsunuz? Kendinizde bu cesareti nereden buluyorsunuz? ifadelerini kullandı.

Emre'nin açıklamaları şöyle;

"Sizi 2002 yılına götürmek istiyorum. AK Parti'nin daha yeni kurulduğu iktidara henüz gelmediği 2002 yılına götürmek istiyorum. Recep Tayyip Erdoğan ve heyeti ABD'ye gidiyorlar. Bu seyahat hakkında Yeni Şafak gazetesinden size birtakım bilgiler vermek istiyorum. 29 Ocak 2002 yılındaki habere göre Erdoğan sabah kahvaltısında Graham Fuller'la buluşuyor. Graham Fuller kim? 20 yıl Amerikan gizli servisinde çalışmış, Türkiye'de hakkında diziler, filmler çekilen bir kimse. Erdoğan, akşam yemeğinde de Henri Barkey'le buluşuyor. Henri Barkey'le Osman Kavala aynı lokantada bulundular diye ki beraber yemek yemiyorlar, lokantanın bir köşesinde Barkey bir köşesinde Kavala bulunuyor, bu durum dava dosyasına girdi. Osman Kavala ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Sizin genel başkanınız 2002 yılında ABD seyahatinde sabah kahvaltısında Graham Fuller'la, akşam yemeğinde Henri Barkey'le buluşuyor. Yani bunları yapan bir parti olarak siz insanları nasıl bu şekilde suçlayabiliyorsunuz? Kendinizde bu cesareti nereden buluyorsunuz Allah aşkına?"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN