Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınması sonrasında, o ismin CHP’nin başına kayyum olarak atanacağı ileri sürülüyordu! Gündemde yer alan iddialar sonrası o isimden ilk açıklama geldi…
ESMAGÜL KOÇAK
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının ardından, bazı çevrelerde CHP’nin kurultayının şaibeli olduğu iddiasıyla kayyum atanabileceği yönündeki tartışmalar gündeme gelmişti. CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, bu iddialara sert tepki göstererek, partisinin dış müdahalelerle dizayn edilemeyeceğini ve muhalefeti bölmeye yönelik hamlelerin başarısız olacağını vurguladı.
Salıcı, yaptığı açıklamada, Rasim Ozan Kütahyalı’nın kendisiyle ilgili iddialarının bazı sosyal medya hesapları tarafından yaygınlaştırıldığını öğrendiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:
“Herkes şunu iyi bilmelidir ki; şu an hepimizin tek gündemi Ekrem İmamoğlu’nun serbest bırakılması ve 19 Mart Darbesi’nin püskürtülmesidir. Gündemi bu olmayıp şahsi kariyer ikballerinin derdine düşenleri tarih affetmeyecektir.”
Rasim Ozan Kütahyalı’nın ismimi zikrettiği görüşlerinin bazı sosyal medya hesaplarında özellikle yaygınlaştırıldığını öğrendim. Elbette ki Kütahyalı’nın görüşleri kendisini bağlar, benim görüşlerim aşağıdadır:
— Oğuz Kaan Salıcı (@oguzksalici) March 20, 2025
Herkes şunu iyi bilmelidir ki; şu an hepimizin tek gündemi Ekrem…
“PARTİMİZİ DİZAYN ETME PROJESİNE KARŞI VAR GÜCÜMLE MÜCADELE EDERİM”
Salıcı, CHP’nin dış müdahalelerle yeniden şekillendirilmesine yönelik herhangi bir girişime karşı direneceğini belirtti.
“Birilerinin eğer partimizi dizayn etme gibi bir projesi varsa, ben bu projenin karşısında var gücümle mücadele ederim.”
Ayrıca, siyasi hayatı boyunca fırsatçılık ve siyasi oportünizmden uzak durduğunu ifade eden Salıcı, “Siyasi hayatım boyunca düğün evinin tefçisi, ölü evinin yasçısı olmadım, olmam. Oportünizmin her türlüsüyle mücadelemi sürdürürüm.” dedi.
“ERDOĞAN MUHALEFETİ DÖNÜŞTÜRME HEDEFİNDE BAŞARILI OLAMAYACAK”
Salıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhalefeti zayıflatmaya yönelik hamlelerinin boşa çıkacağını belirterek, şu değerlendirmede bulundu:
“Cumhuriyet Halk Partisi, dışarıdan dayatılan hiçbir tasarımdan etkilenmeyecek, kendi bağımsız çizgisini izleyerek toplumun tüm kesimlerine seslenen bir siyasi hattı sürdürecektir.”
“Partisinin kongresinde ‘Muhalefeti dönüştüreceğiz’ diyen Recep Tayyip Erdoğan başaramayacak; majestelerinin muhalefetini yaratamayacaktır.”
Salıcı, başkanlık sistemiyle güçlenen otoriter yönetimin, muhalefet içinde bölünme yaratmaya çalıştığını ancak CHP’nin bu süreci boşa çıkaracak dirayete sahip olduğunu söyledi.
“Başkanlık Sistemi’nden güç alan ve demokrasiyi yalnızca sandığa indirgeyen otoriter tek adam rejimini meşrulaştırarak muhalefet içinde bölünme yaratmayı hedefleyenlerin her hamlesini boşa düşürecek dirayete sahibiz.”