Çiftçilerin beklediği müjdeyi Bakan Kirişçi verdi! Bu gece resmen başlıyor! Başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak

Çiftçilerin beklediği müjdeyi Bakan Kirişçi verdi! Bu gece resmen başlıyor! Başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak

Çiftçilerin uzun zamandır beklediği haber geldi. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuru işlemlerinin e-Devlet'ten başlayacağını söyledi. İşte detaylar...

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuru işlemlerinin e-Devlet sisteminden yapılmasıyla ilgili Bakanlık'ta yapılan toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. Başvuruların bu geceden itibaren başladığını söyleyen Bakan Kirişçi, “Özellikle tarımsal desteklerin sadeleştirilmesi hedefimiz bakımından dijital hizmetlerin geliştirilmesine çok önem veriyoruz. 65 ayrı kalemde 130 farklı başlık altında üreticilerimizi destekliyoruz. Destekleme kalemlerinde sadeleşmeye gidiyoruz ve destekleme başvurularının dijital ortamda yapılabilmesi için gerekli altyapı üzerinde çalışıyoruz. Üreticilerimiz, desteklemeler için tüm başvuruları il müdürlüklerimiz ya da diğer birimlerimize bizzat başvurarak değil, e-Devlet üzerinden zahmetsizce yapabilecekler. Bunun müjdesini de kısa sürede duyurmuş olacağız inşallah.” dedi.

BAŞVURULAR BUGÜN BAŞLAYACAK

2 milyon 171.646 çiftçiyi kapsayan ÇKS başvuruları bu gece 00:00'da başlayacak. ÇKS'deki başvuru süreci ve şartlarındaki düzenleme ile dijitalleşme, bürokrasinin azaltılması ve üretim planlaması amaçlanıyor. Bu yenilikle birlikte çiftçiler teknolojik imkanları kullanarak daha kolay ÇKS başvurusu yapacaklar.

 çks belgesi

SON TARİH 31 ARALIK

Her sene ziraat odalarından alınan çiftçi belgesinin, yalnızca ÇKS'ye ilk kez başvuru yapan çiftçilerimizden talep edileceğini belirten Kirişçi, “Çiftçilerimiz bize başvurusunu yaparken aktif olarak ziraat odasına üye olduğunu da beyan edeceklerdir. Halen 1 Eylül’de başlayıp sonraki yılın 30 Haziran’ında son bulan, yani 10 ay süreyle devam eden başvuru süresi, başarılı bir üretim planlaması yapılabilmesi için 4 aya düşürülmüştür. Yani 2023 üretim yılı için başvurular 1 Eylül 2022 tarihinde başlamıştır ve 31 Aralık 2022 tarihinde sona erecektir. Her yıl başvuru tarihleri bu şekilde uygulanacaktır. 31 Aralık tarihine kadar başvuru yapan çiftçilerimiz, ürün değişiklik bildirimlerini şubat ayı içinde yapabilecektir.” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN