Çiftçinin tatlı mesaisi başladı! Resmen bir servet kazandırıyor: Ton başına 1.855 TL ödeme! Dünyanın gözü orada

Çiftçinin tatlı mesaisi başladı! Resmen bir servet kazandırıyor: Ton başına 1.855 TL ödeme! Dünyanın gözü orada

Çiftçilerin tatlı mesaisi başladı. Ettikleri ürünleri hasat eden çiftçilerin de yüzü gülüyor. Tek tek toplayıp kamyona yükledikleri ürünleri fabrikaya götüren çiftçiler ton başına 1855 TL ödeme alıyor. Hem verimli hem de kazançlı üretim çiftçinin yüzünü güldürdü.

Kütahya'da çiftçilerin yüzünü güldüren şeker pancarı sökümü için kollar sıvandı. İhlas haber ajansına açıklamalarda bulunan Kütahya'nın İkizhöyük Mahallesi Muhtarı Veysel Uygun, mahallenin geçim kaynağının pancar olduğunu söyledi. 45 hanelik köyden 700 dekar şeker pancarı elde edildiğini belirten Uygun, 4.000 ton şeker pancarı beklentisi olduğunu söyledi.

BİR SERVET KAZANDIRIYOR

İkizhöyüklü Mahallesinde yaşamını sürdüren üreticiler ise bu yıl pancarın verimli olduğunu ifade etti. Fabrikalar tarafından beklenen şeker pancarları için tohum başına 1855 TL ödeme yapıldığı belirten üreticiler 4.000 tonluk şeker pancarı ile resmen bir servete imza atmayı planlıyor.

seker-pancari-hasadi.jpg

ŞEKER PANCARI NEDİR?

Şeker kamışından sonra dünyadaki en önemli şeker kaynağını oluşturan şeker pancarı dünyanın şeker üretiminin yaklaşık %25'ini karşılamaktadır.

Yüksek miktarda şeker içeren şeker pancarı birçok alanda kullanılırken kökünde %15 ile 20 oranında şeker içerdiği bilinmektedir. Şeker pancarından elde edilen şeker ise sakkaroz olarak biliniyor.

seker-pancari-hasadi-1.jpg

Avrupa, Amerika ve Asya'da yetiştirilen şeker pancarının çoğu ise Türkiye'den çıkıyor. Dünyanın şeker pancarında önde gelen isimlerin ben biri de Türkiye olarak adını duyuruyor.

Şeker pancarından yalnızca şeker üretimi de yapılmıyor. Yediğimiz şeker dışında hayvan yemi gübre ve alkol üretiminde de şeker pancarından yararlanılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN