Ev alacaklara 200.000 TL destek! Cebinizden sadece 85 Bin TL çıkacak! O şartları sağlamak yeterli

Ev alacaklara 200.000 TL destek! Cebinizden sadece 85 Bin TL çıkacak! O şartları sağlamak yeterli

Ev almak isteyen vatandaşlara 200 bin TL'lik devlet desteği geliyor. Başvuru şartlarını sağlayanlar yalnızca 85 bin TL ödeyerek ev sahibi olabilecek. Bakanlık tarafından yapılan açıklama ile birlikte başvuru şartları da belli. İşte tüm detaylar…

Türkiye'ye geçtiğimiz aylarda büyük bir deprem felaketi atlatırken depremin yaraları da sarılmaya devam ediyor. Deprem sonrasında eve girmeye korkan vatandaşlar prefabrik evlere yöneldi. Prefabrik evler için devletten 200 bin TL'lik destek gelirken başvurularında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından alınacağı bildirildi. İşte tüm detaylar…

TERCİH EDENLERİN SAYISI HER GÜN ARTIYOR

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketinin ardından vatandaşlar da konut alırken depreme dayanıklı olup olmamasına dikkat etmeye başladı. Birçok kişi betonarme yapılara girerken tedirgin oluyor. Konut alırken vatandaşlar ilk olarak depreme dayanıklı olup olmadığını araştırıyor. Devlet tarafından vatandaşlara sağlanan destek ve hibe programları kapsamında prefabrik ev almaya karar veren vatandaşlara 200 bin TL tutarında destek sağlanacağı vurgulandı.

prefabrik-evler-ne-kadar.jpg

PREFABRİK EV DESTEĞİ BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kapsamında gerçekleştirilen prefabrik ev desteği için vatandaşların bazı şartları sağlaması gerekmektedir. Bu kapsamda vatandaşlardan istenen başlıca şartlar şu şekildedir:

Dar gelirli olması,

Hane içerisinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin 1/3'ünden az olması,

Arsanın başvuru sahibine ait olması gibi şartların sağlanması gerekmektedir.

Özel durumlarda (dul, tek ebeveynli aile, engelli veya yaşlı olmak) gibi şartların sağlanması durumunda başvurular kabul edilmektedir.

para-paraa.jpg

PREFABRİK EV DESTEĞİ NE KADAR?

Deprem felaketinin ardından prefabrik ev almak isteyen vatandaşların sayısında da ciddi oranda bir artış yaşandı. Hem konforlu hem de güvenli olması nedeniyle tercih edilen bu yapılar fiyatıyla da vatandaşın yüzünü güldürüyor. 285.000 TL'den başlayan fiyatlarla satışa çıkarılan prefabrik evler devlet desteği ile birlikte büyük bir avantaj sağlamaktadır. 2+1 prefabrik ev almak isteyen vatandaşlar 200.000 TL devlet desteği ile birlikte 85.000 TL'ye ev sahibi olabilecek.

prefabrik-evler.jpg

PREFABRİK EV DESTEĞİ BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Prefabrik ev desteğinden yararlanmak isteyen birçok kişi başvuru işlemleri hakkındaki detayları da araştırıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kapsamında yapılacak başvurular için hizmet binalarına giderek başvuruda bulunabilirsiniz. Başvurular kapsamında geçerli olan süreç içerisinde gerekli belgelerin bakanlığa teslim edilmesi gerekmektedir. Özellikle fay hattı üzerinde yer alan şehirlerde arsası olan vatandaşlar prefabrik ev almayı tercih ediyor. Bu iller arasında Bolu, Düzce, Sakarya, Adana gibi illerde yer almaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN