Çok girişli vizeler reddediliyor: Oranı yüzde 80'i buldu

Çok girişli vizeler reddediliyor: Oranı yüzde 80'i buldu

Türk vatandaşları, yurt dışı seyehatlerinde kullanacakları vizelere yönelik yoğun ret almaya devam ediyor. Avrupalı yetkililer, krizin başvuru yoğunluğundan kaynaklı olduğunu iddia etti. Çok giriş yapılan vize türünün ise en fazla ret oranılı belge olduğu ortaya çıktı.

Türkiye'de Schengen vizesi başvurularında ret oranı her geçen gün artıyor. Yaz öncesi de vize randevularında yoğunluk artıyor. Son günlerde başta Almanya olmak üzere pek çok Avrupa ülkesinden Schengen vizesi için başvuran kişiler, randevu almak için uzun süre beklemek durumunda kalıyor. Birçok kişi randevu alamıyor, alsa da reddediliyor. Başvurusu olumlu sonuçlanan bazı kişilerinse ancak birkaç günlük vize alabildiği görülüyor.

AB Komisyonu, Türk vatandaşlarının yaşadığı vize sorunuyla ilgili 'Bu durum Türkiye’ye özgü değil' demişti.

YÜZDE 80’İ ÇOK GİRİŞLİ

Hürriyet’ten Güven Özalp’ın haberine göre reddedilen başvuruların büyük çoğunluğuysa ‘çok girişli’ vize taleplerinden oluşuyor.

Komisyon verilerine göre pandeminin sürdüğü 2021’de Türkiye’den Schengen vizesi için 271 bin 977 başvuru yapıldı. Bu başvuruların yüzde 16,9’u reddedildi. Reddedilenlerin yüzde 82,6’sı çok girişli vizeler. Dünyadaki ret oranıysa yüzde 13,4 seviyesindeydi.

Geçen yılsa Türkiye’den başvurular patladı, 778 bin 409 sayısına ulaşıldı. Bunların yüzde 15,7’si yani 120 bin 876’sı reddedildi. Reddedilen başvurularda çok girişli vize başvurularının oranı yüzde 78,1’di. Geçen yıl dünya genelindeki ret oranıysa yüzde 17,9 oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN