Çoluğunu çocuğunu alan o lokantalara akın ediyor! 4 çeşit yemek sadece 40 lira: Burası İstanbul

Çoluğunu çocuğunu alan o lokantalara akın ediyor! 4 çeşit yemek sadece 40 lira: Burası İstanbul

İstanbul’da yaşayanlar hafta içi- hafta sonu dinlemeden o lokantalara akın ediyor! Burada 4 çeşit sıcak yemek sadece 40 lira. Enflasyon bu lokantaya uğramadı. Eşini çocuğunu alan güzel vakit için bu lokantalara gidiyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) hayata geçirdiği Kent Lokantaları, yüksek enflasyonun etkilediği gıda fiyatları karşısında özellikle emekliler ve öğrenciler için büyük bir rahatlama sağlıyor. 40 TL karşılığında dört çeşit yemek sunan bu lokantalar, Bağcılar ve Çapa’da yoğun ilgi görüyor. Yerinde incelediğimiz lokantalarda vatandaşlarla yaptığımız sohbetler, bu hizmetin onlar için ne kadar değerli olduğunu ortaya koyuyor..

DAR GELİRLİNİN KURTARICISI

Gıda enflasyonunun evde ya da dışarıda yemek maliyetlerini arttırdığı şu günlerde, İBB’nin Kent Lokantaları adeta bir can simidi görevi görüyor. Bağcılar’da bir lokanta kuyruğunda tanıştığımız 65 yaşındaki emekli Hasan Nevruz, “Dar gelirliler için burası bir kurtarıcı. Dışarıda yemek yemek neredeyse imkansız, evde yemek yapmanın maliyeti de oldukça yüksek” diye konuşuyor.

img-3051.jpeg

Osman Öktem ise emeklilerin zorluklarını dile getirerek, “10 bin lira maaşla geçinmek mümkün değil. Çiftçilik yapmayı düşündüm ama o da zararlı çıkıyor” diyor. Üniversite öğrencisi Mete Özkan da, “Bursum sadece faturalarımı karşılıyor. Kaliteli ve ucuz yemek bulmak zorundayım ve bu lokantalarda bulabiliyorum” şeklinde konuştu.

4 ÇEŞİT YEMEK SADECE 40 LİRA!

76 yaşındaki emekli Yalçın Kökçü ise, “Dışarıda yemek yemek hayal. Evde yemek yapmak daha da pahalıya geliyor. Lokantada en azından bir öğünümüzü doyurabiliyoruz” ifadelerini kullandı.

img-3052.jpeg

İBB’nin Kent Lokantaları, İstanbul’da 10 farklı noktada hizmet veriyor ve günlük olarak 7 bin 500 kişiye yemek sağlıyor. 2023 yılı sonuna kadar bu lokantalardan faydalanan kişi sayısının 1 milyon 820 bine ulaşması bekleniyor. Lokantalarda çalışan tüm personel kadınlardan oluşuyor, bu da projenin bir diğer özelliği olarak dikkat çekiyor. Ek olarak, İBB’nin gezici aşevleri de Şubat ayından itibaren 39 ilçede 500 noktada ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek servisi yapmaya başladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN