AK Parti, HÜDA PAR ile ittifak yapacak mı? Yapıcıoğlu'ndan ilk açıklama

AK Parti, HÜDA PAR ile ittifak yapacak mı? Yapıcıoğlu'ndan ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nu kabul etti. AK Parti listelerinden TBMM'ye 3 milletvekili sokan HÜDAPAR'ın lideri ile Erdoğan'ın yerel seçimlerle ilgili görüştü. Görüşme sonrası açıklama yapan Yapıcıoğlu, AK Parti ve HÜDA-PAR heyetlerinin belli olduğunu söyleyerek yarın ya da Cuma günü tekrar görüşeceklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile AK Parti Genel Merkezi'nde yaklaşık 1 saat görüştü. Yapıcıoğlu, görüşme sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yerel seçimler için bir araya geldiklerini belirtti.

'İRADE UYUŞMASI VAR'

“Bugünkü görüşmemiz sayın Cumhurbaşkanımızla önümüzdeki yerel seçimlerle ilgili gündemiyle bir araya geldik" diyen Yapıcıoğlu "Prensip olarak Cumhur İttifakının devam etmesi yönünde bir talep ve bir irade uyuşması olduğunu söyleyebilirim. Arkadaşlarımız önümüzdeki günlerde detayları çalışacaklar, inşallah o detaylar belli olduktan sonra icab ederse yeni bir açıklama yaparız” diye konuştu.

HEYETLER ARASI GÖRÜŞME

AK Parti ve HÜDA-PAR heyetlerinin belli olduğunu aktaran Yapıcıoğlu, “Efkan Ala başkanlığında AK Parti heyeti olacak. Bize de gene başkan vekilimiz İshak Sağlam başkanlığında heyet olacak. Üçer kişilik heyetler inşallah bu çalışmaları yapacaklar. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde bir sonuca ulaşmak için gayret edecektir” şeklinde konuştu.

Yazıcıoğlu, heyetlerin görüşmesinin yarın ya da Cuma günü olacağını ifade etti.

ERBAKAN İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün de Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen kabul yaklaşık bir saat sürdü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN