Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kılıçdaroğlu törende selamlaştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kılıçdaroğlu törende selamlaştı

Anayasa Mahkemesi yeni üyesi Kenan Yaşar'ın yemin törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'un selamlaşması dikkat çekti.

Anayasa Mahkemesi üyelisi olarak görevine başlayacak olan Kenan Yaşar için, AYM Yüce Divan Salonu'nda yemin töreni düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan salona en son girerek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile selamlaştıktan sonra salondaki yerine geçti.

Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ile yüksek yargı üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Salona en son giren Cumhurbaşkanı Erdoğan, törene katılan misafirleri selamladı. Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu tarafa yürüyerek, ana muhalefet lideri ile de selamlaştı. Daha sonra Erdoğan'ın yerine oturması ile tören başladı.

sl.jpg

EN YÜKSEK OYU ALDI

Anayasa Mahkemesi'nin yeni üyesi Kenan Yaşar, Türkiye Barolar Birliğinde gerçekleştirilen ve 82 baro başkanının oy kullandığı seçim sonucunda 27 aday adayı arasından en yüksek oyu alan 3 kişi arasındaydı.

TBB'deki seçimlerde Kenan Yaşar 18, Zülal Erdoğan Bilal 13, Talat Göğebakan da 11 oy almıştı.

Daha sonra üç aday arasından TBMM Genel Kurulunda yapılan seçimlerde de 302 oy alan Yaşar, Anayasa Mahkemesi'nin yeni üyesi seçilmişti.

Kenan Yaşar, daha önce Çorum Barosu Başkanı olarak görev yapıyordu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN