Cumhurbaşkanı Erdoğan 'kâr amaçlı değil' diyerek talimat verdi: Kooperatiflerdeki fiyatları indirin

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'kâr amaçlı değil' diyerek talimat verdi: Kooperatiflerdeki fiyatları indirin

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi dün toplanan AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında bir sunum yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplantıda, Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinin kâr amaçlı kuruluşlar olmadığını belirterek fiyatlarının düşürülmesi talimatını verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan başkanlığında dün toplanan AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu'nda (MKYK) edinilen bilgilere göre Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi bir sunum yaptı.

Sunumunda Kirişçi yeni bir tarımsal destek paketi açıklanarak çiftçilerin desteklenmesi gerektiğini söyledi. Kirişçi'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşanan elektrik kesintilerinin tarımsal sulamayı olumsuz etkilediğini bildirmesi üzerine toplantıya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de çağırıldı.

Edinilen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan elektrik kesintilerinin nedeninin araştırılmasını isteyerek, “Vatandaş mağdur olmasın, uzun süreli elektrik kesintileri olmaması için gerekli önlemleri alın” talimatı verdi. Toplantıda Erdoğan'ın Tarım Kredi Kooperatifleri ile ilgili de önemli bir talimat verdiği kaydedildi.

'Kooperatiflerdeki fiyatları indirin' talimatı

BBC Türkçe'de yer alan habere göre Erdoğan, yurttaşların enflasyona ezdirilmeyeceğini belirtirken, bunun için Tarım Kredi Kooperatifleri'nin fiyatlarını düşürmesini istedi.

Özellikle et fiyatlarında yapılması gerektiğini belirten Erdoğan, Kirişçi’ye, “Tarım kredi kooperatifleri kâr amaçlı kurulmadı, fiyatları düşürün, vatandaş daha uygun fiyata alabilsin” talimatı verdi.

Erdoğan ayrıca, enflasyonla mücadeleye dönük önlemlerini devam edeceğini belirtirken, seçime gidilirken, sahada olacaklarını, il mitingleri ve toplu açılışlarda vatandaşla buluşmaya devam edeceklerini de ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN