Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden aday olabilecek mi? Adalet Bakanı Tunç açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden aday olabilecek mi?  Adalet Bakanı Tunç açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'son seçimine girdiği' iddialarıyla ilgili Meclis'in erken seçim kararı alması durumunda tekrar adaylık yolu açılabileceğini açıkladı. Bakan Tunç, CHP'ye yönelik "Para sayma soruşturması" hakkında ise görüntülerdeki kişilerin ifadelerinin alınmaya başlandığını söyledi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaklaşan yerel seçimlere işaret ederek kullandığı "son seçimim" ifadesini değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mevcut Anayasa'nın getirdiği şartlara vurgu yaptığı söyleyen Tunç, Meclis'in erken seçim kararı alması durumunda, Erdoğan için tekrar adaylık yolu açılabileceğini belirtti. Bakan Tunç, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntüleriyle ilgili ise soruşturmanın sürdüğünü kaydetti.

3. DÖNEM İÇİN ADAYLIK YOLU AÇILABİLİR

Anayasanın 101. maddesine göre Cumhurbaşkanı 5 yıllığına seçilir ve 2 dönem seçilebilir ama 116. maddenin 3. fıkrasına göre TBMM, Cumhurbaşkanının 2. döneminde seçimleri yenileme kararı alırsa 5'de 3 çoğunlukla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3. dönem için tekrar adaylık yolu açılıyor.

TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ da anayasaya göre Erdoğan'ın son seçimi olduğunu söylemiş, ancak açık kapı bırakarak Meclis'i işaret etmişti.

CHP'YE "PARA SAYMA" SORUŞTURMASI

Bakan Tunç, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntüleriyle ilgili ise soruşturmanın sürdüğünü ve görüntülerdeki kişilerin ifadelerinin alınmaya başlandığını kaydetti.

Konuların muallakta olduğunu söyleyen Tunç "Elden 15 milyon gibi bir para... Tüm bunları değerlendirecek olan Cumhuriyet Başsavcılığı'dır" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN