Cumhurbaşkanı müjdeyi verdi! Devlet yardımları hızlandı: 2.500 TL karşılıksız dağıtılacak

Cumhurbaşkanı müjdeyi verdi! Devlet yardımları hızlandı: 2.500 TL karşılıksız dağıtılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dar gelirli vatandaşlar için yeni bir destek açıklamasında bulundu. Buna göre hane başına 2.500 TL'ye varan destek sağlanacak. Üstelik bu destekler geri ödemesiz olarak sağlanacak. Peki 2.500 TL destek için nereye ve nasıl başvuru yapılır? Ayrıntılar haberimizde...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı her yıl birçok alanda ihtiyaç sahibi milyonlarca aileye destek ödemesi sağlıyor.


Devlet tarafından birçok alanda destek ödemesi sağlanırken yeni bir destek açıklaması da Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan düzenlenen kabine toplantısının ardından bazı açıklamalarda bulundu. Erdoğan, dar gelirli ailelere yapılan destek ödemelerinden bahsederek doğalgaz destek ödemelerinin kapsamını açıkladı.

631b18804e3fe117642b2e08.webp


KIŞ DESTEĞİ

Kış aylarında en büyük geçim sıkıntısı doğalgaz konusunda yaşanıyor. Isınma sorununun getirdiği harcama kalemleri içinde en geniş yeri doğalgaz harcaması kaplıyor. Kaban-manto, kışlık ayakkabı ve botlar alma zorunluluğu da eklenince ay sonunu getirmek güçleşebiliyor.

Bu noktada da devreye sosyal yardımlar giriyor. Hükümet bu ihtiyaç sahibi ve dar gelirli aileler için aylık 900 TL ile 2500 TL arasında değişen bir destek ödemesini karşılıksız olarak sağlayacak.

NASIL FAYDALANILABİLİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca sağlanan doğalgaz tüketim desteğinden faydalanmak istiyorsanız e-Devlet üzerinden hemen başvuru yapabilirsiniz.

Başvuru şartları arasında 18 yaşından küçük olmamak, T.C. vatandaşı olmak, adres gizliliği kararı olmaması gibi şartların yanı sıra her hane için sadece bir kişinin başvuru yapılması gerekmektedir.

32830.jpg

"VATANDAŞLARIMIZ İÇİN SICAK BİR YUVA"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Şubat ayı itibariyle 311 bin hanemiz için 900 TL - 2500 TL arasında doğalgaz desteği sağladık. Bunun yanında kronik hastası olan ya da yaşam destek ünitesi bulunan haneler için ödenen miktardan %5 oranında fazla bir ödeme gerçekleştirdik. Vatandaşlarımız için karda kışta sıcak bir yuva kurmak konusunda kararlıyız."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN