Davutoğlu, Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı Celal Fırat ile görüştü

Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu, cemevine gelen 30 bin TL'lik elektrik faturasının ardından Garip Dede Dergahı Vakfı Başkanı Fırat ile görüştü. "Cemevlerine gönderilen yüksek elektrik faturaları asla kabul edilemez" diyen Davutoğlu, "Böyle bir irfan, hikmet ocağına ticarethane muamelesi yapılamaz" ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu, cemevine gelen 30 bin TL'lik elektrik faturasının ardından Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı Celal Fırat ile görüştü. Garip Dede Dergahı Vakfı Başkanı Celal Fırat, cemevine gelen 30 bin TL'lik elektrik faturasını sosyal medya hesabından paylaşmıştı. Fırat, "Cemevlerimizi ticarethane olarak gören zihniyeti kınıyoruz" diyerek, cemevine ticarethane tarifesi üzerinden fatura gönderilmesini eleştirmiş, "Bu ay dergahımıza 30.000 TL elektrik faturası geldi. Ne yazık ki bu ülkede sadece biz Alevilere inançlarının bedelini hem maddi hem manevi olarak ödetmeye çalışıyorlar. Verdiğimiz vergilerin her kuruşu size haram olsun…" demişti.

"İRFAN, HİKMET OCAĞINA TİCARETHANE MUAMELESİ YAPILAMAZ"

Garip Dede Dergahı Vakfı Başkanı Celal Fırat'ı ziyaret eden Davutoğlu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımında, "Hızır Orucu vesilesiyle Garip Dede Türbesi'ni ziyaret ettik, Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı Sayın Celal Fırat'la görüştük. Cemevlerine gönderilen yüksek elektrik faturaları asla kabul edilemez. Böyle bir irfan, hikmet ocağına ticarethane muamelesi yapılamaz" dedi.

Görüşmede Fırat, "Alevi Dernekler Federasyonu olarak elektrik faturalarını ödememe kararı aldık. Yarın dava açıyoruz. 27 Şubat'ta büyük bir protestomuz var, Türkiye genelinde her ilde. İstanbul'da Kadıköy meydanında olacak. Bu ülkede artık gerçekten canımız yanıyor. Hangi inançtan olursa olsun birlik bütünlük içerisinde beraber yaşamak gerektiğine inanıyoruz." şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN