Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı: Mühürlesinler, ödemeyeceğiz ve hukuki süreci başlatıyoruz

Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı: Mühürlesinler, ödemeyeceğiz ve hukuki süreci başlatıyoruz

Geçtiğimiz ay doğal gaz ve elektrik faturalarına yapılan zamların ardından, ticarethane abone grubunda yer alan İstanbul Küçükçekmece’deki Garip Dede Kültür ve Cemevi Derneği’ne 30 bin 60 TL elektrik ve 11 bin 847 TL’lik doğal gaz faturası geldi. Konuyu mahkemeye taşıdıklarını belirten Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı Celal Fırat, "Gelip mühürlesinler, ödemeyeceğiz ve hukuki süreci başlatıyoruz" dedi.

İbadethane statüsü verilmediği için, ticarethane abone grubunda yer alan cemevinin faturalarını paylaşan Garip Dede Kültür ve Cemevi Derneği Başkanı Fırat, "Devlet, cami, mescit, sinagog, kilise gibi yerleri ibadethane olarak görüyor. Cemevine de ticarethane mantığıyla bakıyor" dedi.

"VERGİMİZİ ÖDÜYORUZ"

Euronews'in aktardığına göre, Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı olan Celal Fırat, yönetim olarak elektrik faturalarını ödememe kararı aldıklarını ve hukuki süreç başlatacaklarını söyledi; “Gelip mühürlesinler, ödemeyeceğiz ve hukuki süreci başlatıyoruz. Aynı şeyi doğalgaz faturaları için de yapacağız, hukukçu arkadaşlarımız üzerinde çalışıyor. Alevilikte her şey rızalık üzerine bu zamana kadar ödedik borcumuzu ama artık bizim devletten alacağımız var. Biz vatandaşlık gereklerini yapıyoruz, vergimizi ödüyoruz” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN