Davutoğlu: Milli değerlerimizi yansıtan bir anayasaya kavuşmalıyız

Davutoğlu: Milli değerlerimizi yansıtan bir anayasaya kavuşmalıyız

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ı parti genel merkezinde ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü. Ortak basın açıklamasında Davutoğlu, "Milli değerlerimizi yansıtan bir anayasaya kavuşmalıyız" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı ziyaret etti. Ziyaretin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Davutoğlu, Irak’ta katıldığı Süleymaniye Forumu kapsamındaki temasları hakkında Erbakan ile istişarede bulunduklarını söyledi. Davutoğlu, Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyaç duyduğunu vurgulayarak, “Milli değerlerimizi yansıtan, toplumsal mutabakatla oluşmuş bir anayasaya kavuşmalıyız” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi'nde basına kapalı gerçekleşen ziyaret yaklaşık 1,5 saat sürdü. Erbakan ve Davutoğlu, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Davutoğlu, Süleymaniye Forumu'na katılmak üzere gittiği Irak'taki temaslarına ilişkin Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan ile istişarede bulunduklarını belirtti.

Ahmet Davutoğlu, terör örgütü PKK'nın silah bırakma ve fesih kararının ardından yapılan ziyarette ana gündemin bu karar olduğunu ve oradaki izlenimlerini aktardığını ifade etti.

DEM Parti, CHP ve DEVA Partisi genel başkanlarıyla da görüştüğünü hatırlatan Davutoğlu, Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile yapacağı görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye hitaben mektup yazacağını söyledi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan da Davutoğlu'na ziyareti için teşekkür etti.

davutoglu-yeniden-refah-partisi-genel-baskani-erbakan-i-ziyaret-etti-1200-633149

YENİ ANAYASA

Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yeni anayasayı 86 milyon için istiyoruz" sözlerine ilişkin soru üzerine, şunları söyledi:

" Türkiye, 12 Eylül darbe anayasasının yükünü kaldıracak durumda değil. Şartlar değişti. Türkiye'nin milli iradeyi, milli değerlerimizi yansıtan bir anayasaya kavuşması lazım. Biz, Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni anayasasının tam bir milli mutabakatla, toplumun her kesiminin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde, insan hakları temelinde, demokratik hukuk devleti kuralları içinde, güçler ayrılığı ilkesine dayalı, milletin gelecek tahayyülünü güçlendirecek şekilde yapılmasını gerekli görürüz."

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan da "12 Eylül döneminden kalan bir anayasanın değiştirilmesi ve yerine daha demokratik, özgürlükçü, hukukun üstünlüğünü esas alan, insan haklarını ön plana çıkaran bir anayasa yapılmasına elbette kimsenin itirazı olamaz." ifadesini kullandı.

"Zaten çok kez değişime uğramış ve yamalı bohçaya dönmüş bir anayasayla karşı karşıyayız." diyen Erbakan, şöyle devam etti:

"Bu noktada bir değişiklik ve düzeltme yapılabilir. Kuvvetler ayrılığının yeniden tesis edilmesine, TBMM'nin yeniden güçlendirilmesine yönelik, mevcut başkanlık sisteminin daha demokratikleştirilmesine yönelik atılacak adımlara biz de elbette destek oluruz. Özel bir anayasa yapılmak isteniyorsa, Sayın Cumhurbaşkanının bir kez daha seçilmesini sağlamak, seçilmesini kolaylaştırmaya yönelik bir anayasa yapılmak isteniyorsa, kişiye özel anayasa olmayacağını, bu nedenle karşı olacağımızı ifade etmek isterim."

YORUMLAR (16)
16 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN