Davutoğlu seçim propagandası yapan valilere seslendi: 15 Mayıs sabahı bizimle çalışacaksınız

Davutoğlu seçim propagandası yapan valilere seslendi: 15 Mayıs sabahı bizimle çalışacaksınız

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, valilerin, 14 Mayıs seçimlerine yönelik propaganda yaptığını belirterek, buna mecbur bırakıldıklarını söyledi ve “O bürokrasi 15 Mayıs sabahı bizimle çalışacak. Bunu düşünmeleri lazım. Kazanacağız biz bu seçimi. 15 Mayıs sabahı Türkiye’nin yeni cumhurbaşkanı ve yardımcıları olarak bir valiyi, müsteşarı arayarak bilgi isteyeceğiz. Bürokrat kamu memurudur. Kamuya aittir" dedi.

Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin yapılacağı 14 Mayıs'a son 10 gün kalmışken, liderler seçim çalışmalarına devam ederek, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor. Son olarak Millet İttifakı'nın ortaklarından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Artı TV’de Ali Duran Topuz ve Kemal Avcı’nın konuğu oldu.

'DEĞİŞİM İSTEYEN MİLLET İTTİFAKI MI DARBE YAPACAK?'

Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın son dönemde yaptığı açıklamalara tepki göstererek bunun halkta kaygı doğurduğunu söyledi.

İçişleri Bakanı Soylu’nun 14 Mayıs seçimlerine ilişkin ‘siyasi darbe’ söylemiyle ilgili Davutoğlu, “Değişimi isteyen Millet İttifakı darbe yapacak, öyle mi? O zaman İçişleri Bakanı diyor ki; ‘Böyle bir şeye tevessül ederlerse’. Tevessül ne? Millet oy kullanacak. Bunu engellemek için kendisine meşruiyet kazandırmaya kalkıyor” değerlendirmesini yaptı.

'ADALET BAKANI TOPLUMU İKİYE BÖLÜYOR'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın “14 Mayıs’ın akşamı Türkiye’de iki fotoğraftan biriyle karşılaşılır. Ya şampanya patlatıp bunu sabaha kadar kutlayanlar olacak ya da temiz alnını şükür için secdeye koyup Rabb’ine hamdedenler olacak” çıkışına da tepki gösteren Gelecek Partisi lideri, “Bir Adalet Bakanının yapmayacağı en vahim işi yapıyor. Toplumu ikiye bölüyor” dedi.

HALKA ÇAĞRI: BİZ SANDIKLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ, SİZ DE ÇIKIN

Binali Yıldırım’ın açıklamalarını da eleştiren Davutoğlu, “Yok kuşatma altındayız. Yok yabancı istilası tehlikesindeyiz. Bu şartlar altında halkın kaygı duyması normal. İkinci tura kalırsa 15 gün içinde böylesi bir argümanla iktidarın tahrikkar bir tutum içine girmesi de normal. İktidar tarafından böyle bir teşebbüs olursa biz halka şu teminatı vermekle yükümlüyüz: Biz o sandıklara sahip çıkarız. Altı parti ve demokrasiye inanan diğer partilerin tümü seçim sandıklarının güvenliğini sağlarlar. Her bir oyun milli iradeye yansımasını teminat altına alırlar. Halka da şu çağrıda bulunmak lazım: Biz sahip çıkacağız ama siz de sahip çıkın. Çekinmeyin, korkmayın” diye konuştu.

'MEMURLAR ERDOĞAN'IN DEĞİL, TÜRKİYE'NİN'

Geçtiğimiz günlerde kişisel sosyal medya hesaplarından ‘tarihi çağrı’ notuyla paylaştığı videoda bürokratlara yaptığı uyarıyı tekrarlayan Davutoğlu, bakan ve başbakan olarak girdiği seçimlerde hiçbir valiyi seçim kampanyalarında konuşturmadığını ve seçim meydanlarına götürmediğini anımsatarak başbakanlık özel kalem müdürlerini dahi seçim kampanyasında çalıştırmadığını ifade etti.

Bu seçim kampanyası döneminde valilerin propaganda yaptığını dile getiren Davutoğlu, valilerin buna mecbur bırakıldığını belirterek, “O bürokrasi 15 Mayıs sabahı bizimle çalışacak. Bunu düşünmeleri lazım. Kazanacağız biz bu seçimi. 15 Mayıs sabahı Türkiye’nin yeni cumhurbaşkanı ve yardımcıları olarak bir valiyi, müsteşarı arayarak bilgi isteyeceğiz. Bürokrat kamu memurudur. Kamuya aittir. Bakın devlet bile demiyorum. Bürokrasi kamuya aittir. Kamunun kaynaklarından maaş alır. Buradan emniyete de sesleniyorum. Doğuda, batıda, mezrada ya da metropolde… Emniyet görevlisi 14 Mayıs günü Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin demokratik hukuk düzeni içinde memurudur. Ne Erdoğan’ın memurudur ne Bahçeli’nin ne de bizim memurumuzdur. Belki ertesi gün itaat edeceği kişi değişecek. Bu çağrıda bulunma sebebim; son dönemde İçişleri Bakanı’nın tutumu sebebiyle valilerin emniyet görevlileri üzerinde bir baskı oluşturma ihtimali üzerinedir” ifadeleriyle seçim güvenliğine ilişkin uyarılarda bulundu.

'AK PARTİ AKLINI YİTİRDİ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hiçbir konuşmasının stratejik bir akla dayanmadığını söyleyen Davutoğlu, “Kullandığı tabirler bilinçaltını yansıtıyor. Mesela Alevilikle ilgili konuşuyor, ‘tür’ diyor. Bırakın cumhurbaşkanlığı makamını vatandaşlarının bir kısmının ait olduğu bir inancı, mezhebi tür diye ifade etmek hangi akılla izah edilebilir. Yine Erdoğan’ın ifadelerinde yer alan ‘Onlar Kandil’den talimat alıyor, biz Allah’tan alırız’. Bu İslam inancına da aykırı bir şey. İnanan bir Müslüman dese ki; ‘Ben Allah’tan talimat alıyorum’. İslam’ın dışına çıkmış olur. Çünkü Allah’tan son olarak vahiy alan hazreti peygamberdir” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN