ABD Büyükelçisi Tom Barrack'ın ABD yönetiminin Türkiye'ye meşruiyet verdiği yönündeki sözler, siyaset gündeminde kriz yarattı. Barrack, "Türkiye ile 10 senedir aynı sorunları konuşuyoruz. Trump çok akıllı, 'Bütün bunlardan bıktım, onlara ihtiyaç duydukları şeyi verelim, meşruiyet' dedi" ifadesini kullandı.
Bu tartışmalı açıklama üzerine Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden sert bir tepki gösterdi.
"BÜYÜKELÇİ GÖREVLERİNİN SINIRLARINI AŞMA"
Davutoğlu, Barrack'a seslenerek, Türkiye'nin egemenlik ilkesini savundu. Yaptığı paylaşımda, Türkiye'de Cumhurbaşkanı'nın ve TBMM'nin meşruiyetini Washington'dan değil, Türk halkından aldığını vurguladı.
Davutoğlu, ifadeleri kullandı:
Görevlerinin sınırlarını aşma Büyükelçi!
— Ahmet Davutoğlu (@Ahmet_Davutoglu) September 25, 2025
Türkiye’de Cumhurbaşkanı ve TBMM meşruiyetini Washington’dan değil Türk halkından alır!
Trump’ın Dışişleri Bakanının ve gönderdiği Büyükelçinin kritik görüşme öncesi yaptıkları, Türkiye Cumhurbaşkanına ve Türk demokrasisine hakaret… https://t.co/rsrYzEHHYR

