Davutoğlu'ndan AK Partililere çağrı: Bu karar yanlış diyerek sesinizi yükseltin

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, İBB Başkanı İmamoğlu'na verilen hapis cezası ve siyasi yasak kararının ardından AK Partililere çağrı yaptı. Davutoğlu, "Değerli AK Partili kardeşlerim, eski Genel Başkanınız olarak sizlere sesleniyorum; başınızı kaldırın ve çekinmeden bu karar yanlış diyerek sesinizi yükseltin" açıklamasını yaptı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saraçhane'de ''Millet, iradesine sahip çıkıyor'' mitinginde yaptığı konuşmadan bir kesit paylaştı. 'İmamoğlu kararı' üzerinden iktidara seslenen Davutoğlu, yargı kararlarını eleştirdi.

TEHDİTLERİNİZE BOYUN EĞMEDİK

"Buradan güç sahiplerine sesleniyorum" diyen Davutoğlu, "Eğer aldığınız kararla bize mesajınız şuysa 2023 seçimlerine de ipotek koyarız diyorsanız 85 milyon adına söylüyorum. Korkmadık, korkmuyoruz, korkmayacağız. Sizin tehditlerinize boyun eğmedik, eğmiyoruz, eğmeyeceğiz. Sakın ha bize, 'tarafsız ve bağımsız mahkeme karar verdi' demeyin. İnanmayız. Çünkü biz sizin Rahip Brunson davasında, Deniz Yücel davasında, Kaşıkçı davasında o şerefli Türk yargısını nasıl siyasete esir ettiğinizi biliyoruz. Biz bu kararı tanımadık, tanımıyoruz" diye konuştu.

MİLLİ İRADEYİ ESİR ALANLARA KARŞI SESİNİZİ YÜKSELTİN

Konuşmasında AK Partili seçmene de çağrıda bulunan Davutoğlu, "İki genel seçime başlarında girdiğim AK Parti seçmenine sesleniyorum. Sizler vesayete karşı milli irade dediniz her zaman ve yaşı yetenler bu meydanda Sayın Erdoğan'ın yanındaydılar. Aslan tahriklere kapılmayın. Milli iradeyi esir alanlara karşı sesinizi yükseltin. Sizin kazanımlarınız yozlaşmış bir iktidarın teminatında olamaz. Sizin kazanımlarınızın teminatı demokratik hukuk devletidir. İnsan hak ve özgürlükleridir" dedi.

BU KARAR YANLIŞ DİYEREK SESİNİZİ YÜKSELTİN

Davutoğlu sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Değerli AK Partili kardeşlerim, eski Genel Başkanınız olarak sizlere sesleniyorum; başınızı kaldırın ve çekinmeden bu karar yanlış diyerek sesinizi yükseltin.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN