Davutoğlu'ndan depremzedeleri hedef alanlara: Kardeşlerimizi incitmeye kimsenin hakkı yok

Davutoğlu'ndan depremzedeleri hedef alanlara: Kardeşlerimizi incitmeye kimsenin hakkı yok

14 Mayıs cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinde Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgeden çoğunlukla cumhurbaşkanı adayı Erdoğan ve AK Parti’ye oy çıktı. Seçimin ardından sosyal medyada depremzedeler hedef alınmasına ise Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu tepki göstererek, “O bölgede yaşayan kardeşlerimizi incitmeye kimsenin hakkı yok” dedi.

14 Mayıs seçimlerinde Türkiye cumhurbaşkanını seçemedi ve seçim ikinci tura kaldı. Bu süreçte deprem bölgesi olan 11 ilin çoğu AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekledi.

Sosyal medyada ise deprem anında geciken yardımlar verilmeyen çadırlar ve Kızılay tarafından satılan çadırlar hatırlatılarak depremzedelerin seçimi hedef alındı. Savcılık yapılan paylaşımlara ve hakaretlere inceleme başlatıldığını duyururken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tepki göstermiş, depremzedelerin oy tercihine saygı duymuştu.

Kılıçdaroğlu'nun ardından bir tepki de Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’ndan geldi.

‘KARDEŞLERİMİZİ İNCİTMEYE KİMSENİN HAKKI YOK’

Davutoğlu yaptığı paylaşımda, “Seçim sonrasında deprem bölgesinin oy tercihleriyle ilgili yapılan üzücü, çirkin yorumlar asla kabul edilemez. O bölgede yaşayan kardeşlerimizi incitmeye kimsenin hakkı yok. Depremzede kardeşlerimi sevgiyle, muhabbetle kucaklıyorum. Yaraları hep birlikte saracağız” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN