Davutoğlu'ndan Erdoğan'a Nakba Günü mektubu: 15 Mayıs soykırıma karşı Gazze ile dayanışma günü ilan edilsin

Davutoğlu'ndan Erdoğan'a Nakba Günü mektubu: 15 Mayıs soykırıma karşı Gazze ile dayanışma günü ilan edilsin

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Nakba Günü'nde Gazze halkıyla dayanışma için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup gönderdi. Mektupta uluslararası dayanışma çağrısı ve 11 maddelik eylem planı bulunuyor.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 15 Mayıs Nakba Günü'nde Gazze halkıyla dayanışma ve soykırıma karşı mücadele çağrısında bulunarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a detaylı bir eylem planı içeren bir mektup gönderdi. Mektup, Gazze'deki insanlık dramına dikkat çekmeyi ve uluslararası toplumu harekete geçirmeyi amaçlıyor.

Davutoğlu'nun mektubu, 15 Mayıs'ın "Nakba’ya son, soykırıma karşı Gazze halkıyla dayanışma günü" olarak ilan edilmesini teklif ediyor. Eylem planında, uluslararası toplantılar düzenlenmesi, ateşkes sağlanması ve Gazze'ye insani yardım gönderilmesi gibi somut adımlar yer alıyor. Davutoğlu, ayrıca Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve Genel Kurul'u acil toplantıya çağırma önerisinde bulunuyor.

ULUSLARARASI KURULUŞLARDAN DESTEK TALEBİ

Davutoğlu'nun önerileri arasında UNICEF ve Dünya Sağlık Örgütü gibi uluslararası kuruluşların Gazze'deki durum hakkında Genel Kurul'a brifing sunmaları da bulunuyor. Ayrıca, Cezayir Devlet Başkanı'na özel bir çağrı yaparak, liderler düzeyinde toplantı düzenlenmesi gerektiğini vurgulanıyor.

ERDOĞAN'A 'SİZ LİDERLİK EDİN' ÇAĞRISI

Davutoğlu, Erdoğan'a Gazze konusunda liderlik yapması çağrısında bulunarak, 9 Mayıs'ta Washington ziyareti öncesinde kapsamlı bir hazırlık yapılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Küresel Vicdan Grubu'nun 15 Mayıs'ta aktif olmasını sağlamak amacıyla tüm dünya liderlerine mektuplar göndermeye hazırlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN