Davutoğlu’ndan Gannuşi için uluslararası imza kampanyasına destek

Davutoğlu’ndan Gannuşi için uluslararası imza kampanyasına destek

Davutoğlu, Tunus’un Nahda Hareketi lideri Raşid Gannuşi’nin serbest bırakılması çağrısıyla başlatılan uluslararası imza kampanyasına destek verdi. Kampanyada farklı ülkelerden siyasetçiler, akademisyenler, hukukçular ve insan hakları savunucuları yer alıyor.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Tunus’un eski Meclis Başkanı ve Nahda Hareketi lideri Raşid Gannuşi için yürütülen uluslararası imza kampanyasına katıldı. Kampanya, Gannuşi’nin serbest bırakılması çağrısının yanı sıra Tunus’ta siyasi faaliyetleri ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirdikleri eylemler nedeniyle tutuklu bulunduğunu belirttikleri diğer isimlerin de özgürlüklerine kavuşmasını talep ediyor.

FARKLI ÜLKELERDEN İSİMLER KAMPANYADA

Uluslararası nitelik taşıyan kampanyaya farklı ülkelerden siyasetçilerin yanı sıra akademisyenler, hukukçular ve insan hakları savunucuları da destek veriyor.

Kampanyanın çağrı metninde, Raşid Gannuşi başta olmak üzere tutuklu bulunan isimlerin durumuna dikkat çekilirken, siyasi faaliyet ve düşünce açıklamalarının cezai yaptırımlara konu edilmemesi gerektiği vurgulanıyor.

DAVUTOĞLU DA İMZACI OLDU

Türkiye Cumhuriyeti’nin 26. Başbakanı Ahmet Davutoğlu da kampanyaya destek veren isimler arasına katıldı.

Davutoğlu’nun desteğiyle birlikte kampanyanın Türkiye’den de üst düzey siyasi katılım aldığı belirtilirken, girişimin uluslararası kamuoyunda daha geniş destek bulmasının hedeflendiği ifade ediliyor.

GANNUŞİ İÇİN SERBEST BIRAKILMA ÇAĞRISI

Kampanyanın merkezinde, Tunus siyasetinin uzun yıllardır en etkili isimlerinden biri olan Raşid Gannuşi bulunuyor.

Çağrıda Gannuşi’nin serbest bırakılması istenirken, Tunus’ta tutuklu bulunan diğer siyasi isimler için de benzer bir talep dile getiriliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN