Davutoğlu'ndan 'HDP' eleştirilerine yanıt: Bir ülkücünün cinayetine cevap veremeyenler laf edemez

Davutoğlu'ndan 'HDP' eleştirilerine yanıt: Bir ülkücünün cinayetine cevap veremeyenler laf edemez

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Millet İttifakı'nın HDP ile teması hakkında "Cumhurbaşkanı adayımızın her kesimden insana ulaşması lazım. Kılıçdaroğlu'nun HDP ile görüşmesi doğaldır. İYİ Parti'ye gelince bir ülkücünün cinayetine cevap veremeyenler İYİ Parti'ye de laf edemezler" ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Halk Tv'de Bengü Şap Babaeker ve İsmail Küçükkaya'nın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP'ye yapacağı ziyarete dair açıklamalarda bulunan Gelecek Partisi lideri, Millet İttifakı'nın HDP ile teması üzerine, "Bu masada olmak partilerle görüşmeye ve görüşmemeye zorlayamaz. Saygı duymak lazım. Cumhurbaşkanı adayımızın her kesimden insana ulaşması lazım. Kılıçdaroğlu'nun HDP ile görüşmesi doğaldır. İYİ Parti'ye gelince bir ülkücünün cinayetine cevap veremeyenler İYİ Parti'ye de laf edemezler" dedi.

'BİZE 'SİZİ 90'LI YILLARA GERİ GÖTÜRECEĞİZ' DEDİLER'

Bursaspor Amedspor maçını değerlendiren Davutoğlu, "Bursaspor maçında olan şey ırkçılıktır, ayrımdır. Bursa Emniyeti, valiliği istihbaratı hiç mi bilgi almadı. Bu kadar mı zaaf içindeler? Bu kadar bilinçli organize bir grup, taraftar içinden çıkıp bize dedi ki; 'Biz sizi 90'lı yıllara geri götüreceğiz.' Bursa'daki olay eğer bir şeyin işaretiyse seçim yolunda kim böyle provokasyonlara bulaşırsa da bunu kim yaparsa yapsın sandıkta karşılığını alırlar. Amedsporlulara geçmiş olsun. Bizim için Bursa ne kadar azizse Diyarbakır da o kadar azizdir" diye konuştu.

'SİLAHLI KUVVETLERİN İTİBARI ZEDELENEMEZ'

Brüksel'de dün NATO karargahında yeniden başlayan Türkiye-İsveç-Finlandiya üçlü görüşmeleri sırasında, Türk heyetinde yer alan Korgeneral Göksel Kahya’nın masadaki boş çay bardaklarını toplamasına tepki gösteren Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bakın, bugün gördüğümde gerçekten 'içim cız yaptı' derler ya evet; silahlı kuvvetlerimizin milli itibarını korumak vazifemiz. NATO toplantısı ve NATO temsilcisi general çay bardağı alıyor. Üniforması olan bir Paşa bunu yapmaz. Bunu gördüm videoda 'Nasıl olur bu!' dedim. Evet silahlı kuvvetlerin geçmişte vesayet gibi bir konumu olmaz ama asla itibarı zedelenemez. Orada bürokratlar otururken, masadaki çay bardaklarını bir Paşa toplamaz. Üniforması olan bir Paşa silahlı kuvvetlerin şerefini, Türkiye Cumhuriyeti'nin de güvenlik şerefini temsil eder. Şimdi bu nasıl oluyor böyle!"

'ERDOĞAN'I BERAT ALBAYRAK KONUSUNDA UYARDIM'

Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı ve eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın siyasete girişi hakkında da "'Albayrak'ı siyasete almayın. Size (Erdoğan) de zarar verir, kendisine de' dedim" açıklamasında bulundu.

'SELÇUK BAYRAKTAR'I TAKDİR EDİYORUM'

Erdoğan'ın bir diğer damadı olan Selçuk Bayraktar'a dair de açıklamada bulunan Davutoğlu, "Selçuk Bayraktar, takdir ettiğim bir isim. Ama tavsiyem alanında kalmasıdır. Diğer damadın yaşadığı şeyi yaşamasa bile alanda yaptığı hizmet, siyasette yaptığı hizmetten çok daha önemlidir. Biz geldiğimizde de kimsenin akrabalık ilişkisine bakmayız. Memlekete hizmet eden herkese destek veririz. Keşke bir tane Baykar değil on tane Baykar olsun" dedi.

'ATAMA YAPILIRKEN BAHÇELİ VE PERİNÇEK'E DANIŞILIYOR'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in 'Saray'daki etkisine dikkat çeken Davutoğlu, bir atama yapılacakken devlet yetkililerine değil Bahçeli'ye danışıldığını ifade etti.

Perinçek için de benzer ifadeler kullanan Davutoğlu, "Beştepe'nin kritik noktalarında Perinçek ekolünde adamlar var" dedi.

'HAKAN FİDAN GÖREVİNİ HAKKIYLA YÜRÜTÜYOR'

Erdoğan’ın seçimi kazanması durumunda MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak görev yapacağı yönündeki söylentilere ilişkin Davutoğlu, ikisinin de öğrencisi olduğunu anımsatarak bürokrat olduklarına vurgu yaptı. Zaman içinde bu ikiliyle yollarının ayrıştığını, bu ikilinin kendi yollarını çizdiğini, bunun da doğal olduğunu ifade eden Gelecek Partisi lideri, Hakan Fidan için devletin kritik dönemlerinde görevini hakkıyla yürüttüğüne şahitlik ettiğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN