Davutoğlu'ndan iktidara değerleme oranı tepkisi: Kurt yapmaz bu taksimi kuzulara şah olsa

Davutoğlu'ndan iktidara değerleme oranı tepkisi: Kurt yapmaz bu taksimi kuzulara şah olsa

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın belirlediği 2023 yılı vergi, harç ve cezalarda yeniden değerleme oranlarının açıklanmasının ardından iktidara tepki gösterdi. Davutoğlu, "2023'te tarihin en yüksek yeniden değerleme oranı olan %122.93 ile karşı karşıya kalacağız. Tüm vergi, ceza ve harçlar da bu oranda artacak. Kurt yapmaz bu taksimi kuzulara şah olsa" dedi.

Vergi, harç ve cezalara uygulanacak zam oranları belli oldu. Yeniden değerleme oranı, 12 aylık ortalamalara göre yüzde 122,93 olarak kaydedildi. Vergi, harç ve cezalara rekor zammın ardından Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu sosyal medya hesabı Twitter'dan iktidara tepki gösterdi. Davutoğlu, "2023'te tarihin en yüksek yeniden değerleme oranı olan %122.93 ile karşı karşıya kalacağız. Tüm vergi, ceza ve harçlar da bu oranda artacak. Kurt yapmaz bu taksimi kuzulara şah olsa" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle;

"Enflasyonun rekor kırmasıyla 2023'te tarihin en yüksek yeniden değerleme oranı olan %122.93 ile karşı karşıya kalacağız. Tüm vergi, ceza ve harçlar da bu oranda artacak. Devletten alacağı olanlara ise yasal faiz olan %9 uygulanacak. Kurt yapmaz bu taksimi kuzulara şah olsa!"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN