G20 ülkeler arasında en yüksek enflasyon Türkiye'de

G20 ülkeler arasında en yüksek enflasyon Türkiye'de

TÜİK, ekim ayı enflasyonunu yüzde 85.51 olarak açıklamasının ardından Türkiye'nin de üyesi olduğu G20 ülkelerinin açıkladığı son enflasyon verileriyle Türkiye kıyaslandı. Türkiye, yüzde 85.51 ile en yüksek enflasyon oranına sahip ülke olurken Arjantin yüzde 83 ile ikinci sırada yer aldı.

Türkiye'nin de üyesi olduğu G20 ülkelerinin açıkladığı son enflasyon verilerine göre, Türkiye en yüksek enflasyona sahip ülke oldu. Türkiye'yi bir süredir yüksek enflasyon ve ekonomik krizle boğuşan Arjantin takip etti.

TÜİK, ekim ayı enflasyonu (TÜFE) yüzde 85.51 olarak açıkladı. Türkiye'nin de üyesi olduğu G20 ülkelerinin açıkladığı son enflasyon verileriyle Türkiye karşılaştırıldı. Türkiye, yüzde 85.51 ile en yüksek enflasyon oranına sahip ülke olurken; uzun süredir yüksek enflasyon ve ekonomik krizlerle mücadele eden Arjantin yüzde 83 ile ikinci sırada yer aldı.

Türkiye ve Arjantin'in ardından yüzde 13.7 ile Rusya, yüzde 12 ile İtalya ve yüzde 10.4 ile Almanya sıralanıyor. G20 ülkeleri arasında en düşük enflasyon yüzde 2.8 ile Çin'de. Çin'in ardından yüzde 3 ile Japonya ve yüzde 3.1 ile Suudi Arabistan geliyor.

TÜİK'in açıkladığı son veriyle beraber enflasyon, 24 yılın zirvesinde kalmaya devam etti. Manşet enflasyonun 17 aydır yükseldiği Türkiye'de, ÜFE ile TÜFE arasındaki fark 72.2 puana kadar çıktı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN